Aktywne Wpisy

Tetsuya +103
Ktoś jest obeznany jak się robi większe kampanie reklamowe na FB i Twitterze? Moglibyśmy zrobić jakąś zrzutkę i zacząć promować związki izraelitek z palestynczykami i murzynami w izraelskich mediach społecznościowych.
#zydkrecikorba #pytaniedoeksperta
#zydkrecikorba #pytaniedoeksperta
źródło: fbe63f4d7c9b027bd49ad4d459f972326853b2691a5d792979249398737f6baf
Pobierz
kieubasa +49

Mam u rodziców stary poczciwy router Linksys WRT54GL. W pewnym momencie rodzicom telefony (co ważne - iPhone) łączyć się z siecią. Długo szukałem przyczyn, zrobiłem m.in. update na najnowszy soft alternatywny (btw zaskoczyło mnie, że wciąż rozwijany).
Problem mnie o tyle zaciekawił, że sieć nie była wykrywana też na Windowsie. Wszystko działało natomiast po kablu RJ45, wifi w ustawieniach normalnie było włączone. Szukałem więc rozwiązania metodą prób i błędów.
Problem rozwiązał się, gdy zmieniłem typ szyfrowania. Już teraz nie pamiętam na jaki, ale chyba WPA2. I dodać chyba trzeba było odpowiednio długie hasło. Zadziałać, zadziałało.
Teraz pytanie - dlaczego? Czy ostatnio w aktualizacjach iPhone coś się zmieniło? Nie mają najnowszych, jeden to 7, a drugi 8. Ten trop jest możliwy, ale dlaczego Windows też nie wykrywał sieci?
Pytam, bo po prostu chcę poszerzyć wiedzę. Szukałem w necie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć info o takim temacie.
Z góry dzięki.
#wifi #internet #siecibezprzewodowe #siecikomputerowe
źródło: wrt54gl
Pobierz