Aktywne Wpisy

heksengerg +157
źródło: temp_file2661997639002703291
Pobierz
mirko_anonim +52
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową

Nie rozumiecie wszyscy jak myślą pisowcy i ogólnie prawaki.
Rozmawiałem dziś z takimi prawie godzinę. Dla nich świat jest czarno biały. Jest mityczne wielkie lewactwo które rządzi teraz na świecie i do którego KO oczywiście należy (próby wymieniania prawicowych rządów w Europie jakoś nie chwyciły) oraz pan Trump który teraz temu lewactwu "utrze nosa". W całej UE. Polska też jest w UE? No tak ale Polski nie ruszy bo Polskę lubi bo np. płacimy 2% PKB na zbrojenia a inni nie i dlatego nas lubi. I po innych będzie cisnął a po nas nie. No pewnie zaraz pojawi się nagonka, że jednak ma nas w dupie bo dalej rządzi PO. Róbcie screeny.
Tak teraz wygląda typowy wyborca- ja tego nie wymyśliłem. Ja nie wiem ile głupich tekstów i propagandy trzeba łyknąć żeby wierzyć, że DOSŁOWNIE tak wygląda świata. Albo może same nagłówki.
Jakieś rzeczywiste poglądy Trumpa? Jakieś jego wypowiedzi? Niuanse polityki wewnętrznej USA albo światowej geopolityki? Zapomnijcie.
Trump jest konserwatywny a reszta to lewactwo. W jakim sensie konserwatywny? No jak to, nie wiesz? No ogólnie!
Jakieś jego ekscesy z laskami? Hehe swój chłop.
To nie są pojedyncze przypadki- to jest standard! Idiokracja rzeczywiście się spełnia tylko, że to są konfederopisowcy. Ludzie wyrabiający sobie zdanie polityczne na podstawie emocjonalnych, chwytliwych manipulacji, liczący murzynów w autobusach, łapiący w----a przy każdym artykule że Ukrainiec pierdnął w autobusie. To jest rzeczywistość teraz i tacy ludzie głosują. Mam wrażenie, że techniki manipulacji treściami w necie osiągnęły szczyt efektywności. Różne strony dementujące fejki które mogłyby ratować sytuację? Oczywiście są wyśmiewane no i wiadomo- są przekupione, nie?
Ja już nawet nie poruszam kwestii czy dobrze się stało- Amerykanie wybrali w demokratycznych wyborach- spoko. Mi chodzi o podziały w naszym społeczeństwie- podziały zbudowane na kłamstwach, fejkach, niedomówieniach.
#przemyslenia
#polityka #bekazpisu #tvpis #bekazprawakow #wybory #neuropa #trump
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Od razu widać że kolega jak na inteligentnego i wnikliwego obserwatora operuje głównie odcieniami
Są przecież jeszcze prawaki od ONR którzy- sadząc po ostatnich wpisach- mogą mieć bardziej trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość. Mają za to pewnie inne minusy.
Fakt jest jednak taki, że ta grupa tak głęboko siedzi w swojej bańce, że wszystkich innych traktuje jak jeden wspólny umysł super lewaka który rządzi światem.