Aktywne Wpisy

Huptys +16

tomwick55 +23
Wydarzenie miało miejsce minionej nocy, kiedy doszło do sprawdzenia się pomiędzy Bukaneros (220 osób), a Lechem Poznań (140 osób). Pomimo nierównych liczb, lepsi okazali się reprezentanci Lecha Poznań
#lechpoznan #pilkanozna #mecz #kibice #ekstraklasa
#lechpoznan #pilkanozna #mecz #kibice #ekstraklasa
źródło: temp_file7362148457020406005
Pobierz

Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową
-obligacje 10 letnie
-akcje dywidendowe na GPW
-ETF
Nie stałem się bogaty, ale mam ponad dwadzieścia sześć tysięcy złotych kapitału w różnych aktywach. I to stosunkowo niewielkim kosztem bo nie inwestowałem nie wiadomo jak dużych kwot. W tym roku chcę zwiększyć miesięczne wpłaty do około 1200 zł.
Za kilka lat będę jak nic uchodził za jakiegoś bogacza kiedy ja po prostu zwyczajnie oszczędzam xD
#gielda #przemyslenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
źródło: image
Pobierzźródło: images
PobierzJak coś, to zawówno obligacje jak i akcje u większości brokerów możesz w dowolnym momencie sprzedać i w ciągu kilku dni mieć hajs, więc możesz swoją poduszkę finansową też mieć zainwestowaną.
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: nie, nie mozna, poduszka finansowa musi być w formie czegoś, co po pierwsz enie ma dużych wahań, a po drugie jest dostepne od ręki
Ameryki nie odkryłeś i nie musi działac przy każdym aktywie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
No zajebiście dla gospodarki jakby każdy oszczędzał kasę zamiast wydawać xD
Ile wydają miesięczne na te harnasie i czesterfildy?
To, że w USA tak ludzie robią nie znaczy, że u nas wypali bo Polska jest gorszym krajem pod każdym względem. W USA edukacja, zarobki są na o wiele wyższym poziomie. Tam wystarczy śpiewać, grać w
@Filipterka25: nie zgadzam się z tym. Bardzo mało jest rzeczy które są drogie i musimy za nie zapłacić od razu, nie może to poczekać kilku dni, oraz nie można zapłacić kartą kredytową.