Wpis z mikrobloga

Czy bycie przeciętnym w dzisiejszych czasach to coś nienormalnego i bycie skazanym na społeczne odrzucenie?

Mam wrażenie, że wszyscy dookoła gdzieś odlecieli a ja jak taka pierdoła życiowa zostałem w tym samym miejscu.
Nie mam zbytnio czym się pochwalić. Nie jestem bogaty, przystojny, umięśniony. Nie mam super zainteresowań, nie jestem utalentowany w czymkolwiek. Wstaję, idę do pracy, wracam do domu, jem obiad i albo na siłownię albo siedzę w domu i zajmuję się tym co mi sprawia choć trochę przyjemności. A potem kolacja, sen i od nowa kolejny dzień (w weekendy zamiast pracy są studia).

Jak słucham kolegów ze studiów, że pracują w wielkich korporacjach nad projektami dla NASA czy wojska to porównując się do nich jestem nikim. Pracuję w małej firmie IT, g---o robię i jak mnie pytają "a co w pracy u ciebie?" to głupio mi odpowiadać że nic ciekawego. Albo jeżdżą jakimiś super samochodami, grają w drużynach sportowych albo są koksami na siłowni.

Z dziewczynami podobnie. Jak korzystałem z Tindera to 90% profili to dziewczyny które chyba nic innego nie robią tylko podróżują po świecie. Hawaje, Dominikana, Australia, a w wolnych chwilach ćwiczą na siłowni i mają super figurę. A jak już pracują to w korporacjach i zarabiają dużo. I jak tu taką zainteresować?

W pracy podobnie. Jeden zawodowy biegacz, drugi narciarz, trzeci fan motoryzacji, czwarty gra w piłkę w miejscowej drużynie. Piąty jest ekspertem w swojej dziedzinie, ma certyfikaty i zarabia (chyba) najlepiej w całej firmie (z wyjątkiem właścicieli).

#niebieskiepaski #pytaniedoniebieskichpaskow #pytanie #samotnosc
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy bycie przeciętnym w dzisiejszych czasach to coś nienormalnego i bycie skazanym na społeczne odrzucenie?

przeciętnych jest ~66% populacji więc to nie ma sensu. 3/4 ludzi jest skazane na odrzucenie [licząc tym bardziej tych poniżej przeciętnej]?

społeczne odrzucenie na ogól spotyka tych co wcale nie są przeciętni jak im się wydaje, tylko maja jakieś cechy które ich stawiają w jakimś ekstremum.
@_lorem_ipsum_:
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ Mam podobne rozkminy i obserwacje. Niestety w większości rzeczy jestem przeciętny, a w niektórych nawet poniżeń przeciętnej ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)

Dziś bycie przeciętym to z automatu wrzucenie do gorszej kasty , do pospolitego motłochu. Takie czasy ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz