Wpis z mikrobloga

Nostalgia mocno, XP miał duszę. Cały layout, ikony, styl. Eh...

@mikasio_: Przede wszystkim był spójny i kompletny. A nie bulwa od czasów Windows 8 absolutny śmietnik i wręcz wycofywanie się później od W10 z wielu elementów nowego wzornictwa. Dalej już tylko drutowanie hindusów z MS ehhh

@klocus A miałeś wirusa Ms Blast - po prostu z internetu to przyłaziło do absolutnie każdego :D odliczanie 1 minuta i wyłączenie komputera,
Saeglopur - > Nostalgia mocno, XP miał duszę. Cały layout, ikony, styl. Eh...
@mikasi...

źródło: msblast

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 53
@klocus za dzieciaka jak dopiero uczyłem się obsługi kompa to bałem się włączać Nero, bo brat mi nakręcił że to "wypalanie" płyt to tak dosłownie podpala płytę i jak się coś źle kliknie to komp i wgl cały dom pójdzie z dymem ( ͡º ͜ʖ͡º) nostalgia motzno
  • Odpowiedz
  • 26
@Saeglopur: W tamtych czasach mało kto miał w domu router i schowany PC za NAT`em, większość miała albo modem kablowy, albo neostradę po adsl z publicznym adresem IP prosto na interfejsie w systemie. Teraz by pewnie było to samo gdyby tyle windowsów było wystawionych pod publicznym adresem.
  • Odpowiedz
Szefie @dktr, w domu w dolinie rzeki gdzie 7 metrowym masztem LTE wyszarpałem jakotaki internet z Mikrotikiem LHG LTE6 teraz w środe-czwartek będę instalować Starlink xD Mam go już od ubiegłego tyg i teraz sobie kompletuje uchwyty bo sam nie wiem jeszcze gdzie go dokładnie zamontuje, możliwe że i tak tylko zawsze na miesiące ciepłe a później demontaż bo wtedy tam nikogo nie ma i LTE wystarczy do kamer, ochrony
Saeglopur - Szefie @dktr, w domu w dolinie rzeki gdzie 7 metrowym masztem LTE wyszarp...

źródło: 20250609_110849

Pobierz
  • Odpowiedz
@korni007: Dktr mi pomógł z konsultacjami gdy musiałem rozwiąząć u wujka w domu wakacyjnym brak internetu w miejscu gdzie sygnału komórkowego jest Z E R O.

• Odpowiedz
Swoją drogą mam nowego PC już 2 rok i nadal nie zmieniłem tapety, na pulpicie większość ikon to losowe ikonki które jakoś sie pojawiły jak instalowałem programy, do tego nie mam pojęcia jak wygląda menu start bo wszystko odpalam wyszukując po nazwie po wciśnięciu windows + s.

W porównaniu do tego co miałem 20 lat temu to obecny PC jest po prostu pusty. Częściowo to wina Microsoftu, już na dzień dobry okazało
  • Odpowiedz