Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci

Trzeba przyznać że Polacy to są jednak mistrzowie optymalizacji. W kraju gdzie mediana to 4800, a za żarcie w Lidlu 50 zł na dzień to się nie poszaleje, średnia mieszkania na cały kraj to 11k, ceny prądu najwyższe w Europie, a przecież zaczynamy właśnie sezon jesienno-zimowo-grzewczy to trzeba być niezłym mistrzem promocji żeby od 1 do 1 przewegetowac

Jaja to będą dopiero jak Polacy będą do bociana zapi3rdalac żeby za ogrzewanie zapłacić XD
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bdg-bro: ale to wtedy wykopowy programista co mieszka dom obok twojego, w tej miejscowości pod powiatowym, z którego pracuje zdalnie, to ten programista zrobi ci fote i wrzuci na wykop, że mu powietrze trujesz, a potem zadzwoni po straż miejską
  • Odpowiedz
. W kraju gdzie mediana to 4800

@pysznewpierdalator: jak patrze jak ludzie żyją to mam wrażenie że połowa kraju leci na minimalnej i drugie tyle dostaje pod stołem, bo nie da sie, powtarzam, nie da sie k---a tak żyć zarabiając tak mało. I to nie tylko obserwacja dużych miast, bywam również w miescinach typu 30k mieszkanców a tam ceny wyższe niż w wojewódzkim. Wszystkiego poza nieruchomościami.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: ja też to widzę. Po prostu ni chvja mi się nie spina w jaki sposób to jest możliwe co niektórzy, a w sumie to im młodsze pokolenie tym coraz więcej ludzi, robią.

To się nie dodaje po prostu.

Pociesza mnie tylko jak na grupce kredytowej od doradców czasem przeczytam jak piszą że przeciętny Kowalski ma naj3bane pożyczek, kart kredytowych, subskrypcji i innych gowien

No ale jak widzę łebka co
  • Odpowiedz
ja też to widzę. Po prostu ni chvja mi się nie spina w jaki sposób to jest możliwe co niektórzy, a w sumie to im młodsze pokolenie tym coraz więcej ludzi, robią.

@pysznewpierdalator: no moim zdaniem wytlumaczenia są trzy
albo j-----e skarbówki i kasa pod stołem co zaburza statystyki (moja teza)
albo zakredytowanie po same jaja (twoja teza)
albo p-------------e hajsu rodziców i dziadków (niska dzietność i model rodziny 2+1
  • Odpowiedz