Wpis z mikrobloga

• 41
Dynia jest popsikana oliwą, następnie trochę posolona, niewiele, ma być słodkawa i posypana papryką w płatkach, przed końcem polałam je jeszcze olejem sezamowym.
Polędwiczki przez całą noc moczyłam w sosie sojowym, startym imbirze, occie ryżowym (oryginalnie jest sake) Wychodzą mega chrupiące i soczyste w środku.
arinkao - Dynia jest popsikana oliwą, następnie trochę posolona, niewiele, ma być sło...

źródło: 20241031_134442

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 14
@arinkao patrzę na to danie i żałuję, że nie mogę 2x zaplusować. Aż się prosi, aby multikonto założyć ( ʖ̯)
  • Odpowiedz
@arinkao k---a ja ostatnio się dowiedziałem, że panko to.. panko xd przez ostatnie lata byłem pewien, że knajpy próbują być takie cool młodzieżowe i na panierkę mówią panko ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@arinkao: Mam wrażenie, że jak u kogoś oglądam zdjęcia przygotowanego przez nich jedzenia to wygląda super. Jak ja zrobię zdjęcie swojemu to wygląda 10x gorzej chociaż tak nie jest xD Jak się nauczyć robić zdjęcia halo
  • Odpowiedz
  • 0
@kolejne_juz_konto: Tylko Polacy biedni maja takie skojarzenia ;)
Zieleniną sie przystraja dania na całym świecie, także wyleczyłam sie z tego myślenia, oczywiście wszystko ma pasować, być świeże i tworzyć razem kompozycje a nie że dup sałata pod np. śledziami która z niczym nie współgra i nie wiadomo po co jest.
  • Odpowiedz
  • 0
Jak się nauczyć robić zdjęcia halo

@l3ul3u: Ważne jest światło, jak nie masz dziennego i super lampy to klapa na starcie. Poza tym kompozycja, najczęstszym błędem jaki widzę u innych to zdjęcia ze zbyt dużej odległości lub po złym kontem nachylenia. Trzeba nachylić aparat. Zrób wiecej zdjęć i wybierz najlepsze.
  • Odpowiedz
Zieleniną sie przystraja dania na całym świecie, także wyleczyłam sie z tego myślenia, oczywiście wszystko ma pasować, być świeże i tworzyć razem kompozycje a nie że dup sałata pod np. śledziami która z niczym nie współgra i nie wiadomo po co jest.

@arinkao: I bardzo fajnie, tylko ta sałata tu pasuje właśnie jak pięść do oka, to już lepiej jakieś kiełki wziąć bo masz nawiązanie do Azji i do tego
  • Odpowiedz