Wpis z mikrobloga

Kurde, czytam sobie dzisiaj cały ten kwik tych wszystkich pseudo radiowców/dziennikarzy/artystów/pisarzy/felietonistów itd którzy są w panice bo AI może 95% z nich zastąpić w bardzo ale to bardzo niedalekiej przyszłości (2-3 lata) i przy okazji może tworzyć treści 24/7 o wiele lepsze jakości, 1000 razy szybciej, bardziej szczegółowe i przy tym ciekawiej. Bardzo mi się to podoba :) Jeszcze tylko zastąpić e-kur*y specjalistami od AI i już w ogóle będzie prima sort

#ai #sztucznainteligencja #muzyka #ciekawostki #polska #komputery #technologia #informatyka #wydarzenia
kkecaj - Kurde, czytam sobie dzisiaj cały ten kwik tych wszystkich pseudo radiowców/d...

źródło: 22.10.2024_16.31.27_REC

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kkecaj lepszej jakości xd juz teraz widac ze AI bedzie tworzylo pusty bełkot nie do odbioru dla czlowieka a klikac w to i komentowac beda boty, takie perpetum debile za kase funduszy
  • Odpowiedz
  • 3
@Pentylion: Jak jesteś niedzielnym użytkownikiem AI co prócz ChatGPT w darmowej wersji i jakiegoś innego jednego chatbota nie interesujesz się bardziej innymi narzędziami bardziej wyspecjalizowanymi w konkretnych dziedzinach to faktycznie może się wydawać że co najwyżej jest to poziom przeciętnego użytkownika Wykop.pl. To trochę jak z obrazkami AI, większość wchodzi w ChatGPT i wpisuje "narysuj mi drzewo" i się dziwią że wszystkie obrazki są podobne i wyglądają jak narysowane przez
kkecaj - @Pentylion: Jak jesteś niedzielnym użytkownikiem AI co prócz ChatGPT w darmo...

źródło: javajane_A_close-up_1910s_oil_painting_of_brown_bunny_looking_a_0818e0c0-393e-48da-ab4b-edcf11ca3a4e

Pobierz
  • Odpowiedz
@kkecaj tzn? Prowadzisz rozmowę, aby nakierunkować chat co ma Ci wygenerować, aby było wiele szczegółów? Bo ja się staram tak wprowadzić zadanie, aby korzystał z moich sugestii itp, ale nie wiem czy o to chodzi. xD
  • Odpowiedz
  • 0
@login_89: Bardzo prosty przykład. zrobiłem takiego prompta:

"Czy mógłbyś mi stworzyć bardzo szegółowego prompta do wygenerowania obrazu lasu jesienią" i dostałem odpowiedź :

""Create a detailed autumn forest scene during the golden hour. The forest is filled with a variety of trees, such as tall oaks, maples, and birches, their leaves in vibrant shades of orange, red, yellow, and some still green. The forest floor is covered in a thick
  • Odpowiedz