Aktywne Wpisy

WielkiNos +289
Bal 14 letnich dziewczynek z podstawówki, a myślałam, że sylwester 40 letnich rozwódek ¯_(ツ)_/¯
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #modadamska #takaprawda #przemysleniazdupy
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #modadamska #takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file7089257435837237352
Pobierz
WielkiNos +187
Lubicie jesc mięso i robić grilla? To znaczy, że utknęliście w średniowieczu - tak twierdzi Natalia Przybysz, która usunęła kiedyś ciążę gdyż miała za małe mieszkanie.
#polska #ojkofobia #bekazwegetarian #celebrytki #niepopularnaopinia
#polska #ojkofobia #bekazwegetarian #celebrytki #niepopularnaopinia

Nie wiem tylko skąd Jezus weźmie rękawicę mocy?!
źródło: krucyfiks-ze-szkla-murano-wielokolorowy-i-srebrny-16x10cm
PobierzWgl przydałaby się taki wątek z najlepszymi tekstami z lekcji religii.
Stąd opór KK przed kremacją do połowy lat sześdziesiątych i nadal wymagają zachowania skremowanych szczątków w kupie, żadnego rozsypywania na rozdrożach czy w oceanie.
Też mam problem z tym elementem wiary. Po cholerę wskrzeszać ograniczające duszę ciało, spętane fizyką
Raczej stosuje się podział duch, dusza, ciało, a ciało to często synonim duszy. Chociaż tutaj raczej chodzi o
I tutaj ważne rozróżnienie między wskrzeszeniem, a zmartwychwstaniem, bo to nie to samo. Wskrzeszony został np. Łazarz czyli umarł, a potem przestał być martwy i żył tak jak żył przed śmiercią.
Natomiast Jezus umarł i zmartwychwstał, a więc nie tylko powrócił do życia w starym ciele, bo z opisów apostołów wynika, że jego ciało było
I oczekuję wskrzeszenia umarłych
i życia wiecznego w przyszłym świecie.
Bo że śmierć uwalnia z ograniczeń ciała, to oczywiste. @kartofel więc nie dosłownie będziesz takim samym człowiekiem jak teraz, to nie miałoby najmniejszego sensu.
A już w zależności od religii i interpretacji, niekoniecznie.