Wpis z mikrobloga

@Chodtok niestety taka prawda. Faceci często jak mają problem to używają agresji, później dopiero po całej sytuacji omawiają o co poszło, dlaczego do tego doszło i czasem zostają w koleżeńskich stosunkach. Hormony i tyle. Kobiety natomiast zaczną odgadywać, namawiać i przeciwstawiać przeciwko sobie grupy ludzi, siać plotki i wymyślać historie. Niestety ta płeć nie ma umiaru i wpada w szał. Koledzy jak mają problem to z doświadczenia wiem że ktoś komuś
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: bo dziewczynki od małego muszą być grzeczne. A to tacy sami ludzie jak faceci tez odczuwają agresję. No to skoro taka mała dziewczynka nie może być niegrzeczna nie może być agresywna to rozładowuje złość w inny sposób. Ot wychowanie
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: to już naprawdę wysoki poziom odrealnienia i propagandy mizoginistycznego żeby brak panowania nad sobą i lanie po mordzie tłumaczyć jako umiar xD Kobiety mają znacznie lepsza sieć wsparcia, stąd chociażby mniej samobojstw
  • Odpowiedz
@goodlife1 bo odnosisz to do swojego wieku? Może jesteś młody i nie wiesz lub nie chcesz pamiętać, że czasy się zmieniają tak samo jak i zachowania ludzi. To co było 5-10-15 lat temu nie jest tym samym co było 20 lat temu. Świat to nie tylko białe i czarne, nie patrz na niego przez swoje różowe okulary.

Ps. Różowe okulary nie odnoszą się bezpośrednio do barwy okularów, to frazeologizm.
  • Odpowiedz
Hormony i tyle. Kobiety natomiast zaczną odgadywać, namawiać i przeciwstawiać przeciwko sobie grupy ludzi, siać plotki i wymyślać historie.

@kureci_paratko: Bez kitu. O mnie niektóre laski wymyślały takie historie, że dziwna iż jeszcze nie latałem w nich katowickim spodkiem xD
  • Odpowiedz
Niestety ta płeć nie ma umiaru i wpada w szał. Koledzy jak mają problem to

@kureci_paratko:

Akurat ja tak nie robię ale toleruję, że większość kobiet tak robi, a skoro robią to muszą najwyraźniej, nie wiem po co, ale tak je natura stworzyła i to, że ktoś tego nie rozumie nie oznacza od razu że to jest
  • Odpowiedz