Wpis z mikrobloga

@wrzucam_koty_i_przegrywam: To nieprawda, nie wiemy jak wyglądają planety dookoła nas. Patrząc teleskopami widać tylko błyszczące sie kropki.

Nasza wiedza jedynie się ogranicza do planet w naszym układzie słonecznym, poza tym aby zobaczyć np. taki neptun to musieliśmy wysłać satelitę ''voyager 2'', aby zrobiła mu zdjęcie podczas przelatywania obok niego, ponieważ zrobienie mu dokładnego zdjęcia z ziemii nie jest mozliwe

Na dole zdjęcie voyagera 1.. super jakosc xdd
b.....a - @wrzucamkotyi_przegrywam: To nieprawda, nie wiemy jak wyglądają planety doo...

źródło: d282564afdbfc42e1b5eb453f97f8485

Pobierz
  • Odpowiedz
ale gdzie OP pisze że zdjęcie jest zrobione z ziemi?

@revente: A ja gdzie napisałem, że OP tak sformułował swoją wypowiedź? Moja wiadomość nie odwoływała się do konkretnego przypadku; miała na celu wyrażenie mojej własnej opinii oraz przedstawienie pewnego faktu.

Równie dobrze mógłbym się p-------ć do ciebie o temat plutona, bo op nigdzie o nim nie napisał - wyszło by na tak samo bezsensowne
@Antybristler +39
Rzadko zdarza mi się oglądać Księżyc w ubywającej fazie. Szczególne wrażenie zrobiły na mnie spiczaste cienie zbocz przy Morzu Przesileń i jakieś wzniesienie wału krateru Cleomedes, który jeszcze się wychyla zza terminatora. Morze Żyzności (Mare Fecunditatis) z kraterem Messier też wygląda ładnie i plastycznie. Lewa strona kadru natomiast
b.....a - > ale gdzie OP pisze że zdjęcie jest zrobione z ziemi?

@revente: A ja gdzi...

źródło: 9186b0cc5c527dfbb7fb5d0c792936aca936db38ca0e25680051a80768256d00

Pobierz
  • Odpowiedz