Aktywne Wpisy

enzomatrix +132
W sobotę ostatni raz widziałem się i rozmawiałem z moją mamą, miałem podjechać wczoraj z małym upominkiem, ale rano zadzwonił tata, że mama zmarła w nocy, we śnie, po prostu już się nie obudziła. A jak Wam minął Dzień Matki?
#chcesiewyzalic
#chcesiewyzalic

mi96 +66

A konkretnie to przy Krowoderskich Zuchów 5.
Trzepak był w innym miejscu niż teraz. Wiem, bo się tam wychowałem. Przez niemal dekadę to był mój jedyny plac zabaw.
Nostalgia to złudnicza kochanka. Miałem bardzo dobre dzieciństwo. Ale czasy w których żyliśmy? Lata 90, może nawet późne 80.
Pamiętam, oglądałem za dzieciaka odcinek Ulicy Sezamkowej. Budowali plac zabaw, kolorowy, z ogrodzeniem i zjeżdżalnia, domkiem na drzewie. Cuda. Myślałem, że to jakiś kosmos. A potem wracałem "na pole", bawić się w ciuciubabkę na pieprzonym trzepaku.
Próbowałem wytłumaczyć Amerykaninowi co to jest, ten dziwny prostokąt. Radzę sobie po angielsku a i tak zajęło to dobrych kilka minut. Był pod wrażeniem. W sumie to był przerażony.
A jeśli ktoś doczytał do tego momentu i interesuje go by pooglądać takie obrazki na żywo to zapraszam: 08.11.2024 o godzinie 18:00 w filii nr 20 Biblioteki Kraków, Opolska 37.
#tworczoscwlasna #gascoignemaluje #malujzwykopem #nostalgia #krowodrza
źródło: temp_file1731030049829253591
PobierzPodobnie ci z końca '5' nie dopuszczali nas do piaskownicy...
Piękne lata 90 w Krakowie, agresja na każdym kroku :D
A serio to fajnie, możliwe że się znamy ;) zapraszam na wystawę, jest jeszcze kilka nostalgicznych spraw