Wpis z mikrobloga

via Wypiek
  • 12
@Issac

tak wiem to był tylko wal na zajęcie częstotliwości

Zależy gdzie. Ja tam korzystałem. Miałem u siebie na wsi do wyboru:
- płatny internet, przepustowość całego masztu to 3 Mb/s (czyli w środku nocy miałem aż tyle, a w dzień działało podzielone na np. 200 użytkowników), z limitem kilku
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@pokusof o super, jeśli zostanie ta sama karta SIM, ta sama częstotliwość (modem, antena) i bez captchy, to bardzo fajne rozwiązanie. Mogliby dać np. 1 Mb/s, bo jednak minęło 15 lat, ale pewnie byłaby za duża konkurencja dla płatnych rozwiązań.
  • Odpowiedz
@pokusof kolego, a to już pewne, że jak skończy się w grudniu Aero2 to będzie nadal bezpłatne i bez chapty? W sensie skąd te dane masz pod tym pogrubionym tekstem?
  • Odpowiedz
@MisiekD: Kliknij na tag to się dowiesz. Ogólnie to zmieniają regulamin przez jakieś przepisy, znika bezpłatne BDI, a na jego miejsce wchodzi bezpłatne Aero2 do 512kbps bez kodów captcha, czyli jeszcze lepiej niż było.
Aczkolwiek teraz to będą to mogli zmienić jak chcą, bo ich obowiązek udostępniania internetu za darmo przestaje obowiązywać, a jak Kulka namiesza to nie wiadomo ;)
  • Odpowiedz
@pokusof Czaję. Generalnie brzmi to o wiele lepiej. Ja dzisiaj już u siebie zauważyłem, że jadąc miejscami gdzie wcześniej Aero2 nie miałem w ogóle, tak dziś miałem tam LTE i full zasięg!
  • Odpowiedz
@MisiekD: ale musisz mieć też wytłoczkę od simki z kodami puk. W przeciwnym razie mówią, żebyś spadał. Uokik w tej kwestii nie pomaga. Rok temu chciałem im odesłać SIM, ale przez lata wytłoczką zaginęła
  • Odpowiedz
@mk321:
Mam i ja ;) I jedyny w domu telefon do której da się jeszcze włożyć ten format sim.
Niestety, karta chce ode mnie PIN, ten dostarczony z kartą nie działa inne też nie :|
Nie można odblokować sieci.
Po którejś próbie powinno żądać PUK, ale nie pojawia się takie
Richtig_Piwosz - @mk321: 
Mam i ja ;) I jedyny w domu telefon do której da się jeszcz...

źródło: 20241009_172242

Pobierz
  • Odpowiedz