Aktywne Wpisy
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Thiocomaster +25
nie wiem tez ile dokladnie go mialem, czy od razu po wycieczce do lasu sie przyczepil (to ponad 2 doby) czy spadl z ubrania
#kleszcze #las #wycieczka #medycyna #badaniekrwi
https://cowzdrowiu.pl/aktualnosci/post/prawa-pacjenta-rzecznik-kolejny-raz-interweniuje-w-sprawie-boreliozy
@PanLodowegoOgrodu: 1/3 zarażeń boreliozą nie objawia się rumieniem, dlatego jak "wszystko jest ok", to po 2 miesiącach - testy ELISA/western blot.
Przeciwciała dla krętków Borrelia, to wynik odpowiedzi immunologicznej na zakażenie tymi drobnoustrojami. Najwcześniej pojawiają się przeciwciała w klasie IgM. Zwykle jest to okres od ok. 2 do 4 tygodni od pojawienia się objawów klinicznych boreliozy. Zwykle po 4–8 tygodniach nieleczonego zakażenia prawie u 100% pacjentów pojawiają się przeciwciała klasy IgG. (źródło: mp.pl)
Nie jestę lekarzę, więc nie udzielę Ci porady medycznej. Najlepiej będzie lekarz pierwszego kontaktu, który zleci ww.
lasso!
zanim dorwałem lasso, dwa razy miałem kleszcza i dwa razy rumień, odkąd mam lasso to wyciągałem kilka kleszczy i rumiania nie miałem ani razu.
Najważniejsze jest żeby kleszcza nie ścisnąć i nie stresować, bo się zrzyga w żyły toksynami i zarazkami boreliozye