Wpis z mikrobloga

@Chris_Karczynski: są większe problemy dlatego każdy już o alkotubkach zapomniał, oczywiście oprócz meneli rozpaczających że nie będą mogli jeszcze bardziej ukrywać się podczas publicznego zażywania narkotyków
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: widziałem alkotubke, nie widziałem na niej banderoli, od kiedy wóda jej nie potrzebuje?
To coś jak z jedzeniem robaków, PiS wyłożył grube miliony na propagowanie tego, a później prawica rozpaczała że lewactwo będzie zmuszać ich do jedzenia, nawet kiedy każdy zdążył zapomnieć o temacie. Tutaj też skasowano ukrywanie się narkomanów, ludzie zapomnieli, firma przyznała się do błędów i wycofała produkt, ale ćpuny wciąż po nim płaczą, teraz ludzie łatwiej
  • Odpowiedz
@erebeuzet: paczkomaty i tak mają trudniej bo jak grzyby po deszczu powstają "paczkomaty" dhl, pocztexu, orlenowe (czyli państwowe) które w dodatku konkurują z inpostem cenowo. Koło mnie stoi takie mini osiedle z 4 firm paczkomatowych
  • Odpowiedz
część z nich ludziom przeszkadza

@Titufe: Tak, bo ludzie drzwiczkami od paczkomatu stukają. Poważnie, taki zarzut ostatnio padł, jak u mnie na osiedlu paczkomat postawili.
  • Odpowiedz
widziałem alkotubke, nie widziałem na niej banderoli, od kiedy wóda jej nie potrzebuje?

@Deska_o0: No już od dawna.

Saszetki zawierające a-----l wzbudziły publiczną dyskusję. Pomysł sprzedaży napojów wyskokowych w tubkach komentowali m.in. politycy. Donald Tusk zapowiedział we wtorek, podjęcie działań. — A-----l w opakowaniach, które przypominają tubki z musem owocowym dla dzieci. Nie, ten numer u nas nie przejdzie. Postawiłem na baczność wszystkich urzędników, którzy mają za zadanie znaleźć skuteczne metody przeciwdziałania temu procederowi — przekazał w nagraniu, opublikowanym w serwisie
  • Odpowiedz
Ale sprzedawanie alkoholu w puszkach przypominających coca cole zero jest już OK, bo Coca Cola i Jack Daniels to potężny koncerny

@Chris_Karczynski: skoro uważasz że to tożsame sytuacje to nie mam pytań i rozumiem dlaczego aż tak bardzo rozpaczasz po alkotubkach, śmieszne że osoby które forsują narrację że to temat zastępczy jako jedyne wciąż go grzeją i rozpaczają po odcięciu od kolejnej formy zakupu narkotyków
  • Odpowiedz
@Deska_o0: nie rozpaczam po alkotubkach, bo ich nie piję. W ogóle bardzo mało alko piję, a od pół roku w ogóle bo się będę starał o dziecko niedługo i jestem na diecie.
Rozpaczam nad robieniem kurtyzany z prawa. Ten przedsiębiorca nie zrobił niczego wbrew obecnie obowiązującemu prawu, a został zaszczuty przez Tuska, Hołownię i media.
Najpierw trzeba było zmienić prawo nakazujące np. specjalne oznaczenie wyborów alkoholowych tak jak np. tytoniowych,
  • Odpowiedz
@erebeuzet Deweloperzy też pokazali super wyniki. Skoro InPost może być ponad prawem to dlaczego oni nie mogą sprzedawać mieszkań po cenach w jakich chcą?

Tylko nie wyskakuj mi z tym, że deweloperzy zarabiają ma obywatelach i monopolu bo taki Orlen jak ma super wyniki to wykopki dostają orgazmu z radości
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: taki to temat zastępczy że każdy zdążył już zapomnieć, łącznie z producentem który posypał głowę popiołem, a grzeją go tylko konfedepisowcy rozpaczający po tym że ćpuny nie będą mogły ćpać w ukryciu
  • Odpowiedz
a grzeją go tylko konfedepisowcy rozpaczający po tym że ćpuny nie będą mogły ćpać w ukryciu

@Deska_o0: Nieprawda. Grzeją go dlatego, że rząd zrobił nagonkę medialną na producenta mimo że ten nie zrobił niczego niezgodne z obecnie obowiązującym prawem. Jesteś zbyt prostym człowiekiem żeby docenić jak ważna jest praworządność.
  • Odpowiedz