Wpis z mikrobloga

tutaj chodzi o regulacje gdzie można taki paczkomat postawić bo ostatnio to faktycznie n----------ą je gdzie się da i zaczyna to być problematyczne

@KoltajlPszeniczny: no i? dzieki temu nawet na wiochy obsrane gownem mozesz sobie zamowic paczke. brzoska troche cywilizacji wprowadzil na wioskach
  • Odpowiedz
  • 5
@Chris_Karczynski domyślam się na podstawie tego gównianego artykułu że przepisy dość luźno określają gdzie taki paczkomat można postawić i część z nich ludziom przeszkadza. Nie mam zdania w tym temacie ale domyślam się że ta petycja ma na celu regulacje właśnie wydawanych pozwoleń o ile jakiekolwiek obecnie są wymagane w co wątpię.
Titufe - @Chris_Karczynski domyślam się na podstawie tego gównianego artykułu że prze...

źródło: temp_file8172530421385872993

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 4
@MamByleJakiNick tak wiem bo jakias starsza pani złożyła zażalenie że za dużo osób się kręci pod klatką do paczkomatu a kamery zamontowane na nim naruszają jej prywatności i to wystarczylo by grupka posłów coś się zainteresowała?
  • Odpowiedz
@erebeuzet: xD

Kolejny wpis o inpoście na podstawie nagłówka z onetu. To naprawdę okropne, że ktoś zwraca uwagę na stawianie paczkomatów byle gdzie, co utrudnia czasem życie mieszkańcom.

Hurr, lewactwo chce zniszczyć InPost, żeby zrobić miejsce dla niemieckiego DHL,
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski

@Deska_o0: @Titufe jak to jest możliwe? Przecież każdy kawałek ziemi jest czyjś. Jak paczkomat stoi na parkingu Lidla to Lidl na niego nie musiał udzielić zezwolenia?

Tak, ale chodzi tutaj o coś innego. Wystarczy przeczytać artykuł, że takie rzeczy jak automaty, bankomaty czy inne urządzenia automatyczne do długości 3m nie wymagają żadnych zezwoleń (oczywiście oprócz właściciela gruntu).
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: przecież właściciel terenu pobiera z tego tytułu wynagrodzenie oraz zapewnia prąd, to on musi wystąpić z propozycją postawienia paczkomatu, po prostu nie istnieją żadne regulacje i wystarcza zgoda właściciela terenu, a to że utrudnia on życie wszystkim wokoło nikogo nie interesuje. ja rozumiem że musisz pluć na rząd, ale akurat tutaj wychodzi na to że poprawią obecną sytuację.
  • Odpowiedz
jak to jest możliwe?

@Chris_Karczynski: Tak że jak mieszkamy sobie w domku i jesteśmy sąsiadami to nie mogę postawić wiaty śmietnikowej przy twoim płocie bo obowiązują mnie przepisy.
Ale mogę postawić paczkomat i będziesz miał wzmożony ruch samochodowy w swojej okolicy i kurierów 3 razy dziennie n--------------h drzwiczkami do paczkomatu.
Ja niby też będę miał uciążliwości ale ja za nie dostanę 500-1000 z/msc a ty będziesz miał to za darmo.
  • Odpowiedz
@Harven ja wiem ze prawacy generalnie to nie są tytani intelektu ale nie chodzi tu o wioski tylko o miejsca gdzie potem parkujący kurier/odbiorcy potrafi zająć cały chodnik albo gdzie jest to wprost uciążliwe dla życia jak w Gliwicach gdzie miałem paczkomat pod oknem kiedyś
  • Odpowiedz
chodzi konkretnie o paczkomaty blokujące chodniki i przejścia jak coś.

@Titufe:
Oficjalnie.
Swoją drogą widziałeś kiedyś takie paczkomaty?
  • Odpowiedz