Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #itx yoo mircy, #minisforum zaskoczyło, wydali nową wersję płyty głównej BD790i z dopiskiem SE, procek to #ryzen 9 7940HX zamiast 7945HX, brak karty wifi (trzeba dokupić?) i antenek w pudełku, sloty m.2 tym razem są 4.0 zamiast 5.0, w związku z tym nie ma coolera do dysków ssd, za to slot PCIE X16 jest teraz umocniony, w chwili obecnej cudeńko kosztuje (fanfary) 399 euro!!!!, nieco ponad 1700zł za mobilny procek górnej półki (16 rdzeni, 32 wątki) wbudowany w płytę główną miniITX, wiecie ile teraz kosztują płyty ITX pod AM5? najtańsza nie całe 1k, porównywalny procek desktopowy? 1.5k cebulionów? ja żałuję, że nie mam tyle wolnej kasy do wywalenia bo na prawdę dobra okazja:)
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja żałuję, że nie mam tyle wolnej kasy do wywalenia bo na prawdę dobra okazja:)

@maniel: banki mają odpowiedź na twoje rozterki, ale sprzęt faktycznie zacny, tylko trzeba mieć use case w tym rozmiarze.
  • Odpowiedz
  • 1
@majk3l: use case to chęć zmniejszenia obudowy, naoglądałem się na YT optimumtech i Devyna Johnsona, tylko płytę główną musze wymienić, bo zasilacz sfx już mam, tu bym dwie pieczenie na jednym ogniu załatwił, aczkolwiek bottleneckiem obecnie jest u mnie RX6600, także myślałem że póki co może na jakąś b550 ITX zmienić, ale wybór dość słaby
  • Odpowiedz