Wpis z mikrobloga

Przeraża mnie wizja zakupu mieszkania i to że kiedyś będę musiał się tego podjąć. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić że majątek rodziny i oszczędności z wielu lat tyrania miałbym tak po prostu zainwestować w kurnik. Przecież to jest milion czynników do wzięcia pod uwagę żeby się fajnie mieszkało. Jakie miasto, lokalizacja bloku, które piętro, z której strony, ile pokoi, jaki układ, okna, balkon, widok z mieszkania, wyciszenie, miejsca parkingowe, możliwość zamontowania klimy, nie wiadomo jacy sąsiedzi itd. Ja się nie mogę zdecydować jakie bułki kupić a co dopiero coś takiego. Nie możliwe żeby znaleźć mieszkanie które spełni wszystkie warunki, a znowu mam pakować dorobek życia w klitkę co nie spełnia nawet połowy moich oczekiwań? Pytanko do mirków którzy już kupili, też mieliście taką schizę?

#nieruchomosci #zalesie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bryto23 tak miałem ,ale mi przeszło. Obecnie wynajmuje ale od miasta ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Wziąłem co było i w sumie jestem zadowolony. Nie ma się co nakręcać, bo to nic mądrego nie przyniesie. Najlepiej też nie brać się za to samemu
  • Odpowiedz
@Bryto23
U mnie było tak że rok sprawdzałem "milon czynników" i jeździłem oglądać mieszkania. Zbierasz doświadczenie.
Jeśli na rynku pojawi się perełka to masz mac 1-2 dni na podjęcie działania. Jeśli 90% wymogów spełnione to kupujesz.
  • Odpowiedz
@Bryto23: Ja brałem mieszkanie na BK2, ciesze się, że to nie buda dla psa, bo miałem całe 15 min na zastanowienie, bo już cały tabor informatyków był na moje miejsce.
  • Odpowiedz
@Bryto23: muszę Cię zasmucić, ale chcąc spełnić swoje wszystkiego wymagania będziesz szukał mieszkania przez lata patrząc na rosnące ceny i coraz bardziej się irytował.
Tak, jest wiele czynników, które trzeba wziąć pod uwagę, ale jak chciałbyś mieć wszystko czego sobie zażyczysz, to musiałbyś stawiać dom nie patrząc na koszty i ładując w to masę kasy.
Kupno mieszkania to zawsze będą jakieś kompromisy, no chyba że masz bardzo duży budżet, ale
  • Odpowiedz
@Bryto23: Zacznij już szukać i zbieraj ekspa, patrz co Ci pasuje na wynajmie a co nie. Jak sobie ułożysz w głowie mniej więcej co chcesz to bierzesz mieszkanie, które Ci pasuje w 80-100%, bo to już dużo.
  • Odpowiedz