Wpis z mikrobloga

#famemma Czyli mówicie, że Fame nie wydało żadnego oświadczenia w sprawie wy.j-----a Boxdela, tylko Rozparka ujawnił to w wywiadzie, i nie dość że nie ma tego w KRS (ale na to się długo czeka) to nawet nie włożyli minimalnej ilości wysiłku, żeby usunąć go ze strony internetowej, a jedyną osobą która gada że Boxdel jest usunięty est Mlekozyniak? Hmmm chyba im uwierzę XD
klaudia-mazurek00 - #famemma Czyli mówicie, że Fame nie wydało żadnego oświadczenia w...

źródło: IMG_20240926_073256

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klaudia-mazurek00: nie śledzę go bo to pet do szczania, ale on chyba farmazonów akurat nie puszcza jak większość tych freakow, z tego co go widziałem parę razy. Po drugie wiele razy było pisane, że go tak nie usuną od widzi mi się....... z dnia na dzień, sądownie czyli = długo, albo ktoś odkupi udziały, a cena pewnie nie jest ciekawa przy obecnej koniunktorze na freaki
  • Odpowiedz
@klaudia-mazurek00: Nie doszli do porozumienia w sprawie sprzedaży udziałów, to muszą go usunąc sądownie. To potra miesiące o ile nie dłużej. Do tego czasu będzie dalej w FAME, tylko - według Rozpary - nie będzie z tego miał kasy. Serio, ciężko przyswoić kilka podstawowych informacji?
  • Odpowiedz
@yosemitesam: chłopie, kilka miesięcy to ja się sądziłem o mandat, a nie o wykupienie milionowych udziałów w spółce ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A z ciekawości, bo wsparłes się słowami „według rozpary”, ale to też wg ciebie czy jak? Bo nie wiem jak Lysy chce zablokować wypłatę dywidendy, gdy spółka osiąga zysk. Życzę mu powodzenia.

A Ty jak przyswajasz te informacje tak dobrze, to przydałoby się też
  • Odpowiedz
@Arbuz29: nie będą wypłacać dywidendy.

Bo nie wiem jak Lysy chce zablokować wypłatę dywidendy, gdy spółka osiąga zysk. Życzę mu powodzenia.

@Seroxik: normalnie? Pewnie tak jak połowa (tutaj IDZD) spółek na gpw nie wypłaca dywidendy.
  • Odpowiedz
@KonTrojanski6-10-21: już lecę czytać, musisz chwilkę poczekać. Ale obiecuje przeczytam i pewnie przyznam rację, bo jak rozporek tak mówi to przecież by nie kłamał ( ͡º ͜ʖ͡º)

@WhiskeyIHaze normalnie to porównałeś sobie tak o z buta, wypłatę dywidendy ze spółki zoo do dywidendy gpw wypłacanej konkretnym spółkom ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale co to ma do siebie to już ty
  • Odpowiedz
dywidendy gpw wypłacanej konkretnym spółkom

@Seroxik: co? przecież każda spółka może sobie sama zdecydować (w sensie rada nadzorcza spółki) czy wypłaci dywidendę czy nie. O czym ty piszesz?

Oświecę was chłopaki, rozporek tak powiedział bo dywidendę wypłaca się raz w roku. Jedyną opcją nie wypłacenia jest brak zysku spółki lub przeznaczenie jej na konkretny wydatek
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: ale to cały czas kręcimy się wokół tego samego, a info biorę z piątnicy no bo skąd (czasami też IDZD). Nie chce mi się przerzucać tym czy ja nie mam pojęcia o czym pisze czy ty, bo to jest bez sensu. Tak łatwo znalazłeś info o tym, wklejasz linki, nie łatwiej byłoby poszukać informację o nie wypłacie dywidendy? Tylko znalazłeś artykuł gdzie podejmuje się uchwałe o wypłacie i na
  • Odpowiedz
@Seroxik: chłopie nie masz pojęcia o czym jest rozmowa bo twierdzisz, że na gpw tylko konkretne spółki dostają dywidendę. A prawda jest taka, że dostawać może każda tylko nie każda tego chce. I tak samo jest z fame.

informację o nie wypłacie dywidendy?

@Seroxik: xd to poszukaj sobie info o karze za "niemorderstwo" xd nie ma takiej ale jest info o karze za morderstwo. Tutaj działa to podobnie.
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: masz tutaj pełne zdanie a nie dwa słowa wyrwane z kontekstu wypowiedzi:
"normalnie to porównałeś sobie tak o z buta, wypłatę dywidendy ze spółki zoo do dywidendy gpw wypłacanej konkretnym spółkom"
Wg. ciebie napisałem, że na gpw tylko konkretne spółki dostają dywidendę tak? Mamy to?

"(...)Walne zgromadzenie w drodze uchwały może przeznaczyć zysk spółki m.in. na pokrycie straty z lat ubiegłych, kapitał zapasowy, innych funduszy spółki lub wynagrodzenia dla
  • Odpowiedz
@Seroxik: czyli można nie wypłacać dywidendy.

nieuzasadnione, wieloletnie wyłączenie zysku z podziału pomiędzy akcjonariuszy może być uznane za działanie na szkodę interesów akcjonariuszy

@Seroxik: i tylko gdy akcjonariusze zdecydują, że to jest działanie na ich szkodę to można coś w tym kierunku działać. A 80% akcjonariatu będzie twierdzić, że według nich jest ok i tylko baxton działający na szkodę spółki np. poprzez to jak jego wizerunek wpływa na
  • Odpowiedz