Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
mickpl +384
3 rzeczy, które ostatnio zapowiadano, a które zdecydowanie powinny wejść. Wszystkie wg uznania samorządu co do konkretnych obszarów:
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
Ktoś, coś poleci?
#okulary #rower
Nie polecam żadnych polskich firm, jak Tripout, czy GOG - wkładki jak i oprawki to śmietnik. Nie kupuj tego, bo tylko sie w------z. Zapłaciłem u optyka za dorobienie szkieł do wkładki 1200zł żeby potem okazało się, że ta wkładka jest zbyt mała i kąt widzenia jest z p---y, do tego okulary są marnej jakości. Bez wkładki optycznej tego nie przetestujesz, więc to ryzyk fizyk.
Najlepszy wybór to SVED optical. W niektórych modelach trzeba wysłać okulary (kupić na Amazonie i wyslać do nich), oni odeślą razem z oprawkami. Choć większość modeli jest plug and play i nie trzeba nic wysyłać. Jakość nieporównywalna z niczym innym. Ja koniecznie chciałem POC Devour, więc tylko oni byli w stanie to zrobić. No i robią taniej niż optyce w
@bycjaktommyleejones: za bardzo ślepy na soczewki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakbym miał duży budżet to zrobiłbym u optyka współpracującego z rudy project. Nie dość że wkładka wydaje się porządniejsza niż w całej gamie innych okularów, to tam zgraliby mi wszystkie krzywizny żeby potem nie było zdziwienia jak u @AVOIDME
Swoją drogą subopie wchuj dałeś za szkła. U mnie to było z 150 zł pod wkładkę chińczyka 3-4 lata temu. No ale to turbo podstawowe
Robiłem to u optyka, który specjalizuje się w Rudy Project (Skoptyk w Kato). Problemem jest to, że wkładka ma za małe szkła. Nie zdwałem sobie sprawy z tego jak wstępnie testowałem te okulary.
Ale wkładka nie wydawała się mała. Pewnie jest tak jak mówisz. Musisz mieć już gotowy produkt żeby zobaczyć, albo i nie, jak to wszystko leży.
Dlatego narazie jeżdżę w soczewkach. Dzieki temu przynajmniej ludzie sie nie rozmazują jak okulary ściągnę.