Aktywne Wpisy
sieporobilo +893
kseroboy +240
Zwykła historia bez happy endu.
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
Mam modem, o taki: https://pl.aliexpress.com/item/1005007520600289.html - po podłączeniu przedstawia się jako Qualcomm. Jakoś działa, choć nie jakoś super, tylko jako tako, ale czy ktoś zna jakiś generyczny programik do obsługi takiego modemu, przez który można by nim zarządzać tak, żeby móc odbierać SMS-y od operatora? Wcześniej w użyciu z tą kartą SIM był Alcatel, ik40, i obsługa była przez stronę ik40.home. Potrzebuję na Windows. Z góry dzięki :)
https://wammu.eu/
Jeżeli obsługuje rozkazy AT, to myślę że będzie możliwe do opanowania.
Sam na siebie bierze funkcję połączenia z pakietową transmisją danych i komunikacją z PC.
Do komunikacji z PC tworzy wirtualną kartę sieciową zgodna z RNDIS i DHCPem ustawia jej adresację.
Na etapie wczesnych modemów późniejszych modemów 3g i wczesnych LTE były dwa warianty: AT i drugie (Huawei nazywał je HiLink). Chyba dla niektórych modemów ZTE i Huawei była "garażowa" możliwość ogrania firmwarem dla dwóch rodzajów.
Jak już potrzebujesz móc zarządzać SMSami, chcesz mieć to na USB i w miarę nie drogo, to w sumie może być stary smartfon na Androidzie.
W opcjach deweloperskich można ustawić, że po podłączeniu