Wpis z mikrobloga

A pamiętacie, jak rok temu #orlen i #obajtek chwili się, że mają najtańsze paliwo w Polsce, po czym zupełnym przypadkiem zaczęły się psuć dystrybutory? xD

Pamiętam jak wtedy byłem na wakacjach w górach i jaki problem był z zatankowaniem samochodu, bo jedyną stacją w mieścinie i okolicy był Orlen, a nie chciałem jechać nigdzie specjalnie, tylko tak normalnie po drodze zatankować. Wszystkie dystrybutory dziwnym trafem były wyłączone, mimo że Sasin, Obajtek i inni koleszkowie deklarowali, że paliwa nie zabranie a awarie są totalnie przypadkowe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bekazpisu #bekazprawakow #polityka
CrokusYounghand - A pamiętacie, jak rok temu #orlen i #obajtek chwili się, że mają na...

źródło: WhatsApp+Image+2023-09-29+at+14.49.40+_281_29

Pobierz
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CrokusYounghand: Za PRL można było wyjechać poza nasz piękny kraj np. na wycieczkę do Włoch. Legalnie. Nawet przywieźć sobie można było płytę winylową z przebojami Al Bano i Rominy Power. Problem był inny-paszport leżał w urzędzie. Nie każdy go dostał. Tu to samo, bo paliwo tanie było-fakt. Nie każdy je dostał;) A właściwie większość przez awarię prawie w całym kraju dystrybutorów nie skorzystało z okazji. Trochę jak dezodoranty męskie Reebok
  • Odpowiedz
Tak mało, że znikały przed otwarciem sklepu, jak miały trafić na półki,

@Sylwiusz89: Ale paliwo nie znikało przed otwarciem stacji. Sugestia, że trafiało do jakichś wybrańców, jak w przypadku dezodorantów czy paszportów, też nie bardzo trzyma się kupy.

Pamiętam jak pojechałem wtedy wieczorem zatankować auto. Na jednej stacji w moim mieście nie było już benzyny, na drugiej jeszcze była. Ktoś nawet do mnie zadzwonił w tamtym momencie, to zażartowałem tylko,
  • Odpowiedz
@ZygmnuntIgthorn: A nie obstawiasz, że karty flotowe chodziły i pewni ludzie mieli te paliwo? Po nr np. z pewnym fortepianem ja wierzę, że widzimy tylko konary drzew, nie widzimy całych drzew, jeśli chodzi o wały-wałeczki. Tam co wioska, gmina, urząd, były dobre nr. Część już znamy, ale tylko część
  • Odpowiedz
@ZygmnuntIgthorn: Kartkę można wywiesić. Znam lekarza co niby na NFZ przyjmuję. Wiesz co on robi. Wiesza w godzinach pracy kartkę ,,awaria sprzętu-brak przyjęć" to ginekolog, więc to nawet logiczne, po czym pacjentki po cichu przyjmuje prywatnie, zamykając na klucz za każdą drzwi. Nikt mu nie zrobi, bo przychodnia jest jego brata, a skargi w funduszu dziwnie nigdy nie zostały przez 10 lat procederu rozpatrzone;)
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: nie muszę czytać bo wiem od środka bo pracowałem w ssmanie, w wielu sklepach tych produktów dawno nie ma na stanie jak wychodzi wyprzedaż a potem personel musi się użerać z grażynami które sobie u-------ą że dziewczyny wzięły ten badziew dla siebie
  • Odpowiedz
@D00D00: Takie są najczęściej posty na grupach, fb o tych kradzieżach itd. Ale powiedz mi co innego: to po co wrzucają takie info jako firma niemiecka, niby szanowana, niby z jakimiś standardami, że są takie produkty do dostania? Czy to nie ma charakteru wprowadzania klienta w błąd?
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: bo są do dostania, ale tyle ile im zostało na stanie a nie że będą specjalnie sprowadzać żebyś sobie mógł kupić tanio xD na tym polega wyprzedaż
  • Odpowiedz
@D00D00: Kończyłeś studia ekonomiczne? Byłeś w liceum handlowym? Czy sprzedawca z przypadku skoro stawiasz xD, nie rozumiejąc czym jest wyprzedaż? Bo do dostania w 2 % sklepów to jest sprzedaż fair? To podchodzi pod oszukiwanie. Trochę czaję czym jest popyt, czym jest podaż, prawa rynku i jak reklamują, że będzie 100 produktów w mega niskich cenach, a na ich wszystkie sklepy nie ma ich nawet w 2 % sklepu, to
  • Odpowiedz
@D00D00: Dobrze, że już nie sprzedajesz w tej sieci handlowej, bo o handlu czymkolwiek, nawet chińską tandetą, jak już takich określeń używałeś co do produktów, które sprzedawałeś, nie masz bladego, zielonego, żadnego pojęcia. Ja zadałem tam konkretne pytania, ale nie czytaj, bo jak 10-latek nawaliłeś tych xD. Warto coś poczytać i douczyć się, więc szkoda, że wysiłek umysłowy typu przeczytanie czegokolwiek jest za ciężkie dla pana ze sklepu, ale w
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: z tym, że rossmann to prywatna firma i mogą sobie robić takie gówniane akcje, jakkolwiek nie byłyby słabe wizerunkowo, a Orlen to firma państwowa, która za twoje pieniądze stosowała nieuczciwe wobec konkurencji i konsumentów praktyki. I nikt nie poniósł za to żadnej odpowiedzialności. ;)
  • Odpowiedz
@CrokusYounghand: Jest od tego UOKIK. W przypadku Orlen nawet bardziej NIK. Zarówno tu jak i tu powinna być odpowiedzialność @D00D00 Przykro mi tu pisać, ale jesteś mega ograniczony intelektualnie. Nie rozumiesz totalnie pojęć z handlu. Totalnie. Jak w każdej wypowiedzi używasz xD to świadczy tylko o jednym. Poziom intelektualny 10-latka. Poza tym dziwne, że facet poszedł pracować do drogerii. Jednak może tak chcesz innemu mężczyźnie kupować badziewie z drogerii
  • Odpowiedz