Wpis z mikrobloga

#wroclaw #powodz Ja z Pracz. Domy, które nie był zalane w 1997 roku dzisiaj oblężone workami niczym twierdze, pomimo fali niższej o blisko 1,5 metra i Odry leciutko ponad koryto. Rada Osiedla wysrywa coraz to nowsze i bardziej dramatyczne posty na facebooku. Idealne studium ludzkiej zbiorowej kretyńskiej paniki i kompletnego braku myslenia i przykład jak w łatwy sposób mozna sterowac masami ludzkimi. Podobnie było z Ukraińcami zaraz po wojnie i koroną. To drugie jeszcze rozumiem, bo nikt nie wiedział z czym ma do czynienia i czego sie spodziewać. Tępe stada baranów i podobno ci z miast sa lepiej wykształceni :)
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pastorASD:
- debile, po co oni się przygotowują, przecież powodzi nie będzie, wszyscy tylko niepotrzebnie straszą, stado baranów, auta przeparkowują, kretyni
- debile się nie przygotowali, przecież wiadomo było od paru dni, że fala idzie, wszyscy na około trąbili, inne miasta pozatapiane, jak można być tak nieodpowiedzialnym
[niepotrzebne skreślić]
  • Odpowiedz
  • 0
@synbialasa: Mam problem z ludzkim kretyństwem, licytowaniem się typu somsiad już cały oworkowany to ja nie mogę być gorszy i zrobię większy mur, z kompletnym brakiem myślenia (koorwa, Odra leciutko ponad koryto, to jaka rzeka zaleje tych durniów???). Stadny instynkt kretynów. Chora atmosfera paniki, żal na to patrzeć. Przeżyłem 1997 rok, od tego momentu Odra wychodziła z koryta jakieś 5-6 razy, roztopy, ulewy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kuzguwu: Nieprzewidywalna rzeka górska a wielka uregulowana i podłączona do zbiorników rzeka nizinna to dwa kompletnie różne światy. Wystarczy wejść na IMGW i porównać stany Odry i prognozy a nie czytać durne klikalne artykuły, oglądac TV, facebook. 6 metrów w Trestnie Odra regularnie notowała podczas roztopów, fakt że tę falę ściął Racibórz.
  • Odpowiedz
@pastorASD: nie było tak, a nawet gdyby, to i tak dyskwalifikuje je jako jedyne i niepodważalne źródło informacji, na podstawie którego ktoś miałby ze 100% pewnością stwierdzić czy jebnie czy nie jebnie
  • Odpowiedz
Rada Osiedla wysrywa coraz to nowsze i bardziej dramatyczne posty na facebooku. Idealne studium ludzkiej zbiorowej kretyńskiej paniki

@pastorASD: Taaa, oczywiście, zbiorowa kretyńska panika. Tymczasem te posty to pewnie coś w stylu "Prosimy o przygotowanie się do ewentualnej ewakuacji i spakowanie najpotrzebniejszych rzeczy, na wypadek jakby wał się zesrał". xD
  • Odpowiedz