Aktywne Wpisy

ted-ed-tyi +69
Lęk przed pójściem do pracy.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.

pedrovegas +6
Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Nie chodzi mi o wyciągnięcie z 10 tysięcy w ciągu roku nagle 200 czy coś, a szukam czegoś, gdzie mogę w--------ć pieniądze i wyciągać co miesiąc jakiś niewielki procent i zysk z tego mimo wszystko jednak będzie stały.
Najlepiej by było to dostępne w #revolut
#inwestujzwykopem #inwestycje #gielda #pieniadze #kiciochpyta
Daj znać jak się dowiesz brachu
To możesz kupić spółkę która ma wysoka stopę dywidendy. Przy 10 000 zł i 5% yieldzie dostaniesz około 40 zł (okolo 30 zł netto) brutto miesięcznie. Ale jak się nie znasz to lepiej obligacje, ale czy notowane, lub detaliczne to już nie doradzę
Akcje Orlen dają ponad 8% dywidendy rocznie ale to jako ciekawostką, ok? xD
Poczytaj sobie o miesięcznych dywidendach, mnie ten temat nie interesuje bo jestem za biedny by się zadowolić 10% w skali roku.
Jak reity to lepiej teraz niz dwa lata temu. Chociaz Ciekawe czy wprowadza te cła na chinszczyzne, bo taki realty ma za klientów sklepy z chińskimi zabawkami w dużej części, oraz polityka trampa może być profinflacyjna co oznaczać może wyższe stopy przez dłużej. Ja póki co holduje reity
Może jakieś opcje w krypto typu dostarczanie płynności na stablecoinach, ale tam yield jest bardzo zmienny. Jednego dnia może być kilka, innego kilkadziesiąt procent. No ale to też ma swoje ryzyka
Ale to tak jak napisałem. 2% zysku rocznie powyżej inflacji to trudna sztuka.
Stałe zyski robią się ciekawe i istotne od nieco większych kwot rzędu 2-5 milionów. Tutaj te 2% powyżej inflacji to przyjemne dodatkowe kieszonkowe.
https://www.youtube.com/watch?v=WhYHrHiOS_E
zobaczymy jak bedzie w kolejnych latach :)
(sam sie zaladowalem po same kule)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz