Aktywne Wpisy
Hugolina +7
#niebieskiepaski
Podoba mi się jeden kolega taki. Znamy się z kursu tańca, grywamy w planszówki. To jest dosyć specyficzny typ człowieka, raczej niezbyt umie w relacje z kobietami. Ale mi się podoba :3 Problem tylko że on mnie olewa tzn. trzyma mnie na dystans, mam wrażenie że męczy go gdy jesteśmy sam na sam (w sensie bywamy sam na sam bo dość często wracamy razem tramwajem przez pół miasta to
Podoba mi się jeden kolega taki. Znamy się z kursu tańca, grywamy w planszówki. To jest dosyć specyficzny typ człowieka, raczej niezbyt umie w relacje z kobietami. Ale mi się podoba :3 Problem tylko że on mnie olewa tzn. trzyma mnie na dystans, mam wrażenie że męczy go gdy jesteśmy sam na sam (w sensie bywamy sam na sam bo dość często wracamy razem tramwajem przez pół miasta to
Wrrronika +102
Mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu w czesci piwnicznej
Przez jakies 2 miesiace mialam szczury
Teraz mam ptsd
Nie dzialaly zywolapki [miesiac probowalam. Wlacznie tez z tym by chowac jedzenie i nigdy nie trzymac smieci w domu, by po prostu wyniosly sie z braku zywnosci], nie dzialaly pulapki
Przez jakies 2 miesiace mialam szczury
Teraz mam ptsd
Nie dzialaly zywolapki [miesiac probowalam. Wlacznie tez z tym by chowac jedzenie i nigdy nie trzymac smieci w domu, by po prostu wyniosly sie z braku zywnosci], nie dzialaly pulapki
> Jest 1997 powódź rozjebuje całe miasto. Zalewa aż pod 2. piętro
> Przychodzi powódź w 2010 roku.
> Asperger Opola nie pozwala Ci przestać.
> Przychodzi powódź w 2024 roku.
> Asperger nadal nie wyleczony.
#opole #powodz #wroclaw #olawa #pasta
#niewiemjaktootagowac #polska
https://inzynieria.com/geoinzynieria/zabezpieczenia_przeciwpowodziowe/wiadomosci/67679,opole-chronione-przed-powodzia-polder-zelazna-gotowy
https://radio.opole.pl/100,782437,zwiekszy-sie-bezpieczenstwo-przeciwpowodziowe-na
@SkrajnieZdegustowany: To akurat prawda - Opole podczas tej powodzi nie ucierpiało za bardzo, ochroniły ich wały, które zmodernizowali po powodzi w 1997 roku. Z kolei w zeszłym roku skończyli modernizować polder Żelazna (w 2010 roku nie zdał on za bardzo egzaminu, więc w okolicach 2021 roku ruszyli z jego modernizacją). Oni tam naprawdę dużo środków poświęcają na systemy przeciwpowodziowe. I to nie dotyczy tylko budowania
P.S. Warto też rozważyć przeciwpowodziowy produkt GMO - opolanin zmieszany z bobrem, to by dopiero była maszyna
A tak serio to wydaje mi się, że jednak Wrocław jest większy i Odra nie płynie tylko w jednym miejscu. Trzeba dodać, że według pierwszego artykułu 200 milionów wydano w latach 2010-2015 więc wtedy koszty były znacznie mniejsze. Teraz pewnie za to samo trzeba by było wydać z 500 milionów.
Tylko uwaga chłop się posługuje potężną ironią jak na
Wzorowa postawa miasta - dzięki zabezpieczeniu się przed powodziami biznes inwestuje w miasto i otwiera fabryki czy zakłady pracy. Po co inwestować w Kłodzko, jak i tak zaleje?
https://www.youtube.com/shorts/-Q1CFGbnzdk
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora