Aktywne Wpisy

wykop +9
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
MonazoPL +57
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz

od razu powiem że nie mam pojęcia, bo mieszkam w polsce północnej.
ale myślę że ostrożnie można przyjąć analogię do obrony cywilnej: czy państwo kiedykolwiek (wliczając w to lekcje w szkołach) dostarczyło wam informacji na temat tego, do jakiego schronu mielibyście się udać gdyby był nalot?
pamiętacie akcję spisywania przez strażaków piwnic, jakiś miesiąc po rozpoczęciu wojny na Ukrainie? myślę że z zarządzaniem akcją powodziową jest podobnie.
p.s. jestem ciekaw gdzie dzisiaj spoczywa ten plik Excela, do którego wpisano te wszystkie piwnice w moim mieście i jak to się przełoży na ewentualną ewakuację
#powodz #polityka
kilka lat temu po jakichś większych opadach podtapiało okolice w której mieszka ktoś z mojej rodziny. trzeba było uchylić zastawki na jazie, powstrzymywał za dużo wody i się okazało że absolutnie nie można tego zrobić bo wszystko jest tak zardzewiałe że nie daje się ruszyć. jestem przekonany że jak wody opadły to wszyscy urzędnicy o tym zapomnieli