Wpis z mikrobloga

https://www.facebook.com/portalnysapl/videos/1068651928115312
r---------a mnie to, myslalem ze tam jest w budowę tych wałów ktoś zaangażowany, żeby utrzymać rzekę w korycie ale widzę że to wszystko to mit w mojej głowie jakiś XD ja to sobie wyobrażałem że tam z 500-1000 osób, dostawy piasku wywrotkami i układają te wały, a tu taki c--j, nikogo nie ma, wleje to się wleje, j---ć . Przecież tam jakby zaangażować kilkuset mieszkańców, zapewnić stały transport piasku z pobliskich wykopów i usypywać to może by coś z tego było. To chyba już nie te czasy, każdy ma w------e xd
#powodz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przecież tam jakby zaangażować kilkuset mieszkańców, zapewnić stały transport piasku z pobliskich wykopów i usypywać to może by coś z tego było.

@asdfiksowy: kto i czym miałby to niby robić?
  • Odpowiedz
  • 0
@Jaurbanpl: z tego co widzę jest normalnie trasa utwardzona, nie zalana, na wał ludzie, lub lżejszy sprzęt typu quady, niestety do takich akcji potrzebna jest organizacja i męskie jaja, dziś to lepiej nie podchodzić bo wszystko niebezpieczne.
  • Odpowiedz
@asdfiksowy No ludzie zapomnieli jak się budowało piramidy. Ale prawda jest taka że jak człowiek chce bardzo dużo może zdziałać. Tylko brak przywódcy i jajec nikt nie chce brać odpowiedzialności jak by prezydent zwołał ludzi do pomocy wał by się przerwał powiesili by go jak by ktoś zginął. Inicjatywa by musiała by iść oddolna ludzie bez interesowanie by musieli chcieć walczyć z żywiołem.
  • Odpowiedz