Aktywne Wpisy
Siemka, mordeczki czy ktoś z was się orientuje czy są jakieś zdalne uczelnie na których nie trzeba się jakoś wybitnie uczyć (najlepiej w ogóle xd)? Nauka idzie mi tragicznie, biłam na studiach 2 razy i za każdym razem materiału było tyle że nie wydalałam psychicznie a nie ma mnie na tyle żeby się pytać po ludziach czy mają jakieś przecieki. Ciekawi mnie to czy są jakiekolwiek studia za które się po prostu

Rv0000 +7

źródło: IMG_20240916_062226
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Poczytaj jaki wpływ na kształt i bieg rzeki mają bobry i jak przekłada się to na naturalną zdolność retencji danego terenu
W kontekście ogólniej działalności to są również szkodnicy.
Doprowadzają do wylewania rzek i potoków tam gdzie być nie powinno, niszczą różne groble na zbiornikach itd.
https://www.ekologia.pl/wiadomosci/nadwislanskie-bobry-pojda-na-odstrzal/#:~:text=W%20dniu%20wczorajszym%2C%20zezwolenie%20na%20odstrzał%20bobrów%20wydała,podkopują%20wały%2C%20przez%20co%20stają%20się%20one%20nieszczelne.
Tak, bo fakt, że nie zgadzam z tym, że ktoś nazywa jedno z przydatnejszych zwierząt "największym szkodnikiem" czyni ze mnie bambinistę. Bobry mogą powodować szkody - to fakt i czasami należy je usunąć, ale w ogólnym rozrachunku są bardzo przydatne dla środowiska ¯\(ツ)/¯