Wpis z mikrobloga

Pisałem w południe, że Wrocław jest nie jest bezpieczny w sytuacji gdy wszyscy w około ogłaszali że nic się nie stanie.

Będzie powódź na pewno, wg. mnie porównywalna do tej z 97 roku a komunikaty będą się zmieniać stopniowo.

To, że zaleje Wrocław można było przewidzieć już wczoraj analizując mapę z IMGW...

Dobrze, że chociaż ulew nie ma

#wroclaw #powodz #dolnyslask #pytaniedoeksperta
zsuiram2 - Pisałem w południe, że Wrocław jest nie jest bezpieczny w sytuacji gdy wsz...

źródło: jest wysoko

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zsuiram2: Nie wiadomo, ciągle jest kilka asów w rękowie, które są nieprzetestowane. WWW (wrocławski wezeł wodny) został przeprojektowany. Mimo wszystko Racibórz. Natomiast nawet jeśli będzie podobnie jak w '97 to nie potrafię sobie wyobrazić co by się działo gdyby nie te inwestycje itd.
  • Odpowiedz
@zsuiram2: czesi mówia, że wody będzie mniej od prognoz, zbiornik Racibórz prawie pusty, czym go tam ma zalać? Model z z popołudnia zrobią aktualizacje i będzie gitara. Gwarantuje że nawet jednego domu nie zaleje we Wrocławiu.
  • Odpowiedz
@KSHMR: to może było, ale prognoza opadów na dzisiejszą noc była zawyżona, teraz się okazało że wody będzie mniej, więc jak zaktualizują modele to się okażę że jednak wroclawia nie zaleje.
  • Odpowiedz
  • 0
@Arizona12: Racibórz o godzinie 4:20 był dzisiaj jeszcze pełny to raz. Dwa, zbiornik w Raciborzu przejmuje teraz wodę z Czech oraz psiny i olzy. Trzy, największe opady deszczu nie były w Polsce w rejonie Raciborza tylko W okolicach Kotliny Kłodzkiej.
  • Odpowiedz