Wpis z mikrobloga

Napisałem do TESCO.

Witam,

przeglądając Państwa ofertę natrafiłem na następujący produkt: http://www.tesco.pl/produkty/kanonizacja-jana-pawla-ii/flaga-papieska . Otóż ta biało-czerwona flaga NIE JEST flagą państwową. Zgodnie z ustawą z dnia 31 stycznia 1980 r. (z p. zm.) o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczęciach państwowych flagą Polski jest prostokątny płat tkaniny o barwach Rzeczypospolitej Polskiej i proporcji 5:8. Przy wysokości 70 cm długość musiałaby wynosić 112, a nie 120 cm. Proszę zatem o niewprowadzanie w błąd klientów. To biało-czerwone coś nie jest flagą państwową.

#czepiamsie
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lajsikonik: A kolor?! Idę o zakład, że profil barwny sRGB też się nie zgadza. Bieli bym się nie czepiał, bo to działka Chajzera seniora, ale czerwony ma być #d4213d. Ustaw na monitorze 6500K temperatury barwowej i leć do tesco porównać!
  • Odpowiedz
@marlow: @project: A czy ja mu każe drukować zastępczą partię tych flag? Monitory pracują w RGB, więc jeśli chce sprawdzić przy pomocy ekranu, czy kolor się zgadza, to mamy do czynienia z RGB. Czepiacie się c--j wie czego i c--j wie po co – nie macie lepszych zajęć?
  • Odpowiedz
@LaudatorLibertatis: po prostu nie jest flagą państwową. Co jest a co nie jest flagą państwową precyzuje ta właśnie ustawa. TESCO nie sprzedaje flagi państwowej, jak kłamliwie twierdzi, a jakiś wyrób flagopodobny, który flagą Polski nie jest.
  • Odpowiedz