Wpis z mikrobloga

Potrzebuję złożyć wniosek o warunki zabudowy...

Rozumiem że taka mapka wystarczy?
https://www.gov.pl/web/gov/uzyskaj-wypis-i-wyrys-z-ewidencji-gruntow-i-budynkow

Do tego będę składał wniosek do pgnig oraz wodociągów, i teraz pytanie, mam sobie zakupić trzy takie mapki? Czy jedną i skserować?
Czy ewentualnie pobrać elektroniczną i taka przejdzie w tych trzech instytucjach?

#nieruchomosci #budujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiesiu2: Do wniosku o warunki zabudowy potrzebujesz mapę zasadniczą. W przypadku warunków zabudowy mapa zasadnicza musi obejmować proporcjonalnie duży obszar co do długości granic twojej działki. Wolałem pójść osobiście, powiedziałem, że do WZ i zrobili jak trzeba. U mnie zmieściło się co trzeba na A3 i skali 1:1000 i w kolorze oczywiście.

Potem jak dostałem mapę to zrobiłem sobie kolorowy skan/ksero (na mapce powinny być zaznaczone wszystkie sieci jak prąd,
  • Odpowiedz
Do tego będę składał wniosek do pgnig oraz wodociągów, i teraz pytanie, mam sobie zakupić trzy takie mapki? Czy jedną i skserować?

@wiesiu2:

do pgnig i wodociągów będą potrzebne "mapy do celów projektowych", pamiętaj o
  • Odpowiedz
@wiesiu2: poprawiłem się, sprawdziłem w papierach i miałem tylko mapę zasadniczą, brałem trzy egzemplarze bo każdy kolejny mało kosztował, jeden czysty oryginał dawałem z wnioskiem do urzędu a na drugim oryginale rysowałem planowaną zabudowę

z trzeciego jw/ zrobiłem sobie bardzo ładny skan + przedruk z zachowaniem skali i na kopii już leciałem po innych miejscach
  • Odpowiedz