Wpis z mikrobloga

Dawno już nie szukałem auta na Otomoto, ale widzę dalej tam jest raczysko. Handlarze wystawiające ofert jako „prywatne”, zaznaczający że pierwszy właściciel bo sprowadzili je niby od pierwszego. O VIN w postaci XXXXX nie wspominając.

#otomoto #samochody
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dawno już nie szukałem auta na Otomoto, ale widzę dalej tam jest raczysko. Handlarze wystawiające ofert jako „prywatne”, zaznaczający że pierwszy właściciel bo sprowadzili je niby od pierwszego. O VIN w postaci XXXXX nie wspominając.

@sontur: Nic nowego, jeszcze w dodatku relatywnie często samochody są rejestrowane na osoby z rodziny żeby unikać podatków.
  • Odpowiedz
@sontur: też zaczynam aktywnie szukać "nowego" auta i jak widzę VIN w postaci XXX albo info "VIN podam tylko zainteresowanym osobom" to mnie ch*j strzela.
  • Odpowiedz
furek z fakturą

@kuraku: a wiesz, że osoba prywatna nie może wystawić auta z zaznaczoną opcją "faktura vat"? xD
dopiero w opisie można to zawrzeć. Niestety otomoto jak całe olx group od kilku lat spada z jakością użyteczności.
  • Odpowiedz
@jamtojest2: zawsze się zastanawiałem jacy idioci zostawiają auta w rozliczeniu jak kupują nowe w salonie. Ale szczerze... to powoli dojrzewam do tego, żeby zrobić dokładnie tak samo. Może kilka tysięcy mnie to będzie kosztowało więcej, ale w------e. Nie będę się użerał z Januszami, bo samochód używany jest... używany. xD
  • Odpowiedz
  • 17
@SuperBasshunters

@sontur: zgłaszam takie oferty do otomoto i interweniują

Gdyby im zależało to by tak zrobili stronę że nie przepuszczała by ofert z błędnym/brakiem vinu, no ale pewnie połowa ogłoszeń od Januszy to by się zyski nie zgadzały więc w------e ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 5
@jamtojest2 większość ludzi kupuje oczami. Jakbyś wszystkie rysy i otarcia poprawił, to od razu byś sprzedał XD a silnik może być kupa.
Ja ze swoim czekałem 2 miesiące aż sprzedam. Ale znalazł się klient.
@robiwrazenie a wiesz że VIN podają błędny np. zamieniają ostatnie znaki na iksy albo zera? Albo cały VIN złożony tylko z X jest dla otomoto ok.
  • Odpowiedz