Dawno już nie szukałem auta na Otomoto, ale widzę dalej tam jest raczysko. Handlarze wystawiające ofert jako „prywatne”, zaznaczający że pierwszy właściciel bo sprowadzili je niby od pierwszego. O VIN w postaci XXXXX nie wspominając.
Dawno już nie szukałem auta na Otomoto, ale widzę dalej tam jest raczysko. Handlarze wystawiające ofert jako „prywatne”, zaznaczający że pierwszy właściciel bo sprowadzili je niby od pierwszego. O VIN w postaci XXXXX nie wspominając.
@sontur: Nic nowego, jeszcze w dodatku relatywnie często samochody są rejestrowane na osoby z rodziny żeby unikać podatków.
@sontur: też zaczynam aktywnie szukać "nowego" auta i jak widzę VIN w postaci XXX albo info "VIN podam tylko zainteresowanym osobom" to mnie ch*j strzela.
@kuraku: a wiesz, że osoba prywatna nie może wystawić auta z zaznaczoną opcją "faktura vat"? xD dopiero w opisie można to zawrzeć. Niestety otomoto jak całe olx group od kilku lat spada z jakością użyteczności.
@SuperBasshunters dobrze wiedzieć, ale za nich darmowej roboty nie będę robił … @OrzechowyDzem dokładnie, można odsiać dobre auto od pierwszego właściciela, który miał leasing
@jamtojest2: zawsze się zastanawiałem jacy idioci zostawiają auta w rozliczeniu jak kupują nowe w salonie. Ale szczerze... to powoli dojrzewam do tego, żeby zrobić dokładnie tak samo. Może kilka tysięcy mnie to będzie kosztowało więcej, ale w------e. Nie będę się użerał z Januszami, bo samochód używany jest... używany. xD
@sontur: zgłaszam takie oferty do otomoto i interweniują
Gdyby im zależało to by tak zrobili stronę że nie przepuszczała by ofert z błędnym/brakiem vinu, no ale pewnie połowa ogłoszeń od Januszy to by się zyski nie zgadzały więc w------e ¯_(ツ)_/¯
@jamtojest2 większość ludzi kupuje oczami. Jakbyś wszystkie rysy i otarcia poprawił, to od razu byś sprzedał XD a silnik może być kupa. Ja ze swoim czekałem 2 miesiące aż sprzedam. Ale znalazł się klient. @robiwrazenie a wiesz że VIN podają błędny np. zamieniają ostatnie znaki na iksy albo zera? Albo cały VIN złożony tylko z X jest dla otomoto ok.
#otomoto #samochody
@sontur: Nic nowego, jeszcze w dodatku relatywnie często samochody są rejestrowane na osoby z rodziny żeby unikać podatków.
@kuraku: a wiesz, że osoba prywatna nie może wystawić auta z zaznaczoną opcją "faktura vat"? xD
dopiero w opisie można to zawrzeć. Niestety otomoto jak całe olx group od kilku lat spada z jakością użyteczności.
@OrzechowyDzem dokładnie, można odsiać dobre auto od pierwszego właściciela, który miał leasing
Dzięki!
@SuperBasshunters: ta, mnie odpisują tylko tyle, że nie mogli zweryfikować czy ten vin jest błędny xD
Gdyby im zależało to by tak zrobili stronę że nie przepuszczała by ofert z błędnym/brakiem vinu, no ale pewnie połowa ogłoszeń od Januszy to by się zyski nie zgadzały więc w------e ¯_(ツ)_/¯
Ja ze swoim czekałem 2 miesiące aż sprzedam. Ale znalazł się klient.
@robiwrazenie a wiesz że VIN podają błędny np. zamieniają ostatnie znaki na iksy albo zera? Albo cały VIN złożony tylko z X jest dla otomoto ok.
Honda CBF 600 nie sv gsf er cb gsxf
XDD