Wpis z mikrobloga

@AltCtrlSpace: z tego co widzę przestrzeń dyskowa jest współdzielona, na prywatnym mam zarówno "dysk" i "zdjęcia" 15gb, na ekipowym gdzie mamy wykupione 100gb też tyle pokazuje na "zdjeciach". zresztą jest napisane
ebson - @AltCtrlSpace: z tego co widzę przestrzeń dyskowa jest współdzielona, na pryw...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@AltCtrlSpace: wydaje mi się że usługę zdjęcia jest łatwiej synchronizować (robisz zdjęcie telefonem i samo się uploaduje) natomiast dyskiem łatwiej zarządzać przy wielu użytkownikach, możesz nadawać prawa do edycji, przeglądania lub ustawić jako widoczne dla wszystkich z linkiem. Mogę się mylić, wszelkie usługi google i ich ustawienia bywają czasem skomplikowane. musisz doczytać i wybrać to co Ci lepiej pasuje
  • Odpowiedz
  • 0
W chmurze 10.6gb na dysku 11.4GB, to jest dosyć znacząca różnica i nie wiem czy się źle skopiowało czy o co chodzi, chcę usunąć pliki z dysku fizycznego
  • Odpowiedz
@AltCtrlSpace: Zależy czego potrzebujesz. W Drive masz lepsze zarządzanie plikami (możliwość podmontowania jako dysk sieciowy, kolorowanie folderków, takie pierdoły), w Photos masz lepsze zarządzanie mediami - albumy, wspominki, sortowanie datami, tematyką i pewnie jeszcze z 20 funkcji których nie znam/nie korzystam bo np. nie używam Gemini, a strzelam, że ogarnia zapytania typu "pokaż zdjęcia kota z maja 2015".

Ciężko mi powiedzieć czy wolisz kawę czy herbatę - to już twoja
  • Odpowiedz