Aktywne Wpisy
spirityfree +6
Imprezy integracyjne w korpo. Faktycznie to jest takie zło? Pytam osób, które na takich były. Zdarzyło się coś dziwnego. Mój chłopak pojechał na takie wydarzenie i od około 18 kompletnie przestał mi odpisywać. Rozumiem, że siedzenie z nosem w telefonie byłoby dziwne i absolutnie tego nie wymagałam ale tutaj kontakt urwała się całkowite. Odpisał dopiero następnego dnia. Proszę o wypowiedzi osoby, które faktycznie brały udział w takich wydarzeniach, innych proszę o nie
HlHl +39
#cinkciarz #waluty #finanse #wise #jdg #bankowosc #b2b
Hej, niedawno założyłam #dzialalnoscgospodarcza i zastanawiam się jak najbardziej zoptymalizować sposób przyjmowania przychodów. Teraz pracuję przez Upwork, zarabiam w dolarach, które za darmo przelewam na konto w Wise a następnie złotówki przelewam na konto w banku polskim. Obecnie prowizja dla wise to około 1 dolar na 100$ wysyłanych. Dotychczas to były jakieś grosze, ale teraz będę zarabiać dużo więcej i zastanawiam się czy istnieją lepsze ścieżki. Mam konto firmowe w PKO - tam póki co przelewam złotówki z Wise, ale jak tylko zostanie mi nadany VAT EU to przechodzę na b2b i zastanawiałam się, czy nie będzie lepiej założyć po prostu rachunku pomocniczego na dolary lub euro i przyjmować kasę bezpośrednio na ten rachunek? Ale tutaj właśnie mam zagwozdkę co dalej, czy wtedy wymiana przez kantor online będzie w ogóle korzystniejsza niż w przypadku Wise?
Chętnie poczytam wasze doświadczenia/spostrzeżenia w tej kwestii
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
──────────────
@mirko_anonim: tak
─────────────────────
@mirko_anonim: nie rozumiem jak płacisz 1$ na każde 100$ wysłane kiedy sama napisałaś że z Wise przelewasz złotówki na konto banku w polsce? Ja płacę jakieś 3,50pln za wypłacanie 35k pln z Wise na polskie konto w banku.
A