Wpis z mikrobloga

Pewnie widzieliście fllm na którym ukrainski żołnierz który poddał się do niewoli próbuje wyrwać ruskowi b--ń, kolega ruskiego puszcza serie po dwóch ukraincach którzy również podali się do niewoli, bardzo podobna sytuacja do tego gdy ukraincy zabili paru ruskich żołnierzy w niewoli gdy jeden rusek próbował rzucić granatem (chyba nie pamietam dokładnie czy to był granat)
https://x.com/KrukuOne/status/1831626976974512336
#ukraina #wojna #rosja

Zbrodnia wojenna ?

• TAK 41.0% (25)
  • NIE 59.0% (36)

Oddanych głosów: 61

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ruskitroll123: pytasz sie mnie czy zbrodnia wojenna, tylko ze prawo wojenne miedzynarodowe rosji nie zobowiazuje w najmniejszym stopniu, bo lamie ona je codziennie.
Gdyby przyszlo mi bronic Polski to uwierz mi nie mialbym zadnej litosci, ukry maja cierpliwosc ze stali
  • Odpowiedz
Gdyby przyszlo mi bronic Polski to uwierz mi nie mialbym zadnej litosci,

@KIaudiuszeq:

Patrząc na Twoją aktywność na wykopie, to podejrzewam, że Ty byś bronił ale jakiejś Mazowieckiej Republiki Ludowej czy innej Krakowskiej przed jakimś reżimem Tuska / Kaczyńskiego czy innego... którego Rosjanie akurat by namaścili na wroga Polaków, Europy i Świata ;)
  • Odpowiedz
(...)ukry maja cierpliwosc ze stali

@KIaudiuszeq: Muszą ją mieć inaczej stracą rolę "obrońcy", a w oczach światowej opinii publicznej staną się tylko jedną ze stron konfliktu. Każdy strzał do poddających się orków byłby rozdmuchany po całym świecie przez propagandę mordoru.
  • Odpowiedz
pytasz sie mnie czy zbrodnia wojenna, tylko ze prawo wojenne miedzynarodowe rosji nie zobowiazuje w najmniejszym stopniu, bo lamie ona je codziennie.

@KIaudiuszeq: to po cholere ukrainski rząd wylicza zbrodnie wojenne rosji skoro ich to nie obowiązuje
  • Odpowiedz
@papkie: Choć to zawsze przykre, jak giną żołnierze sił dobra, to ta sytuacja w której oszołomieni Ukraińcy siedzieli w dziupli i jeden z nich chciał chwycić b--ń, to nie zbrodnia wojenna, z tego co pamiętam, oni myśleli, że podszedł do nich sojusznik (wołali "my swai, my swai").

Przy całej wzgardzie do sił zbrojnych federacji rosyjskiej to ten Rusek miał jaja ze stali, że chciał ich w niewolę wziąć, w takiej
  • Odpowiedz
@Ruskitroll123: Rusek nie próbował rzucić granatem tylko zaczął napieprzać z kałacha, ciężko raniąc/zabijając jednego z ukraińskich żołnierzy.

Ukrainiec próbował walczyć, no i głupio zrobił. Idąc do niewoli mieli jakieśtam szanse wrócić do domu w kondycji umożliwiającej (po długiej rehabilitacji) normalne życie. Jakieśtam, bo kacapy jeńców okaleczają i mordują dla zabawy.
  • Odpowiedz
@Ruskitroll123: jest to zbrodnia, a nawet dwie. Pozorowanie poddawania się w celu późniejszego ataku to zbrodnia wojenna tzw. wiarołomstwa. A egzekucja jeńców wojennych to wiadomo.

A "po co ukraiński rząd wylicza ruskie zbrodnie wojenne?" Po to, po co polski wyliczał niemieckie.
  • Odpowiedz
Oczywiście, że to żadna zbrodnia wojenna

@Thorrand: oczywiście, że to zbrodnia wojenna. J----e kacapy napadły na niepodległy kraj, sama ich obecność tutaj jest zbrodnią. Pokrótce: bandyci napadli na spokojnych ludzi a ty piszesz, że to nie zbrodnia
  • Odpowiedz
@Thorrand: jaka wojna, co ty p--------z? Widziałeś jakieś wypowiedzenie wojny? Ruski bandyta nawet udając się na bandyterkę nie umi się zachować jak cywilizowane ludy. Więc tak, wszelkie działania kacapów to zbrodnie i przestępstwa.
  • Odpowiedz