Wpis z mikrobloga

Głupcy myślą - "ale leci, pewno zleci na 20.000$ i nakupię sobie Bitcoinów hehe, ale debile teraz kupują, teraz się sprzedaje hehe"

Mądrzy myślą - "jak zwykle korekta idealna do akumulacji, w pewnym momencie będzie zwrot i pociąg znowu odjedzie, czas skupować regularnie"

Mamy już pół roku bessy i zaliczyliśmy korektę -40%, resztę pozostawiam wam.

#bitcoin #kryptowaluty
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: co za różnica i tak nie kupisz ( ͡° ͜ʖ ͡°) i bardzo dobrze, bo BTC jest dla tych o stalowych nerwach i tych co mają jaja, a nie dla pedrylów- jeśli do tej pory nie akumulowałeś BTC i ciągle bawisz się w jakieś handlowanie, bo spadki -10% czy -40% mają dla ciebie znaczenie, to niezły KEK z ciebie, tyle lat, grube tysiące procent, a
  • Odpowiedz
Albo akumulacja nadal, później wzrost, wszystko wygląda jak powinno tak na prawdę.
Lub lub jest drugi scenariusz amerykańska giełda do tego czasu walnie, więc wszystko walnie ;)
  • Odpowiedz
@wex009: Powiedz mi tylko co się stanie z tymi pieniędzmi które znikną z amerykańskiej giełdy? Nie potrafię pojąć co ludzie z nią zrobią. Będą trzymać w skarpetach? Będą kupować złoto? To może jednak kupią Bitcoin? Albo może będą palić tą gotówką w kominku? Gdzie ten kapitał wyparuje, gdzie zniknie? SŁUCHAM.
  • Odpowiedz
@koniecjestbliski: po 1. Lepiej trzymać gotówkę niż tracić, po drugie będą obstawiać spadki? ;) masz nieruchomości, sorry ja w UK w rok licząc dźwignie (depozyt 25% więc dźwignia odliczając koszty z 3.6x) wzrost ceny nieruchomości, rent. Zrobiłem tyle co niektórzy marzą na kryptowalutach, a później kupiłem kolejna i znowu PARĘ x w rok. Ale nawet są stabilne fundusze oferujące gwarancję 16% przez 5 lat.
Więc po co mam trzymać na spadającej giełdzie? Albo rent gwarantowany 33% rok... ;) Takie są zwroty.
W Polsce też można nieźle zakombinować, można robić flipy (ja się łatwo stresuje więc chyba nie dla mnie xd , ale potencjał jest) chociaż teoretycznie flipa zrobiłem :D tylko zrobiłem refinance - kasa w kolejną i cyk.
To się nazywa fachowo zwrot nieskończony.
Pomijam już inwestowanie w jakiś biznes itp.
Tego jest od groma i to
  • Odpowiedz