Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +931
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
krucjan +17
Czasem se myślę, że to w sumie jest p----------e, że udało mi się dojść do zżerania takich porcji, a jak sobie myślę, że są jeszcze zawodnicy, co potrafią zjeść 2x tyle jeszcze to w ogóle mózg staje. Nie wyobrażam sobie, że kiedyś będę w stanie osiągnąć taki poziom, ale z drugiej strony rok temu też sobie nie wyobrażałem, że dzisiaj będę w stanie zjeść tyle co zjadam. Czas pokaże.
#jedzzkrucjanem
#jedzzkrucjanem
JEST TO NIEPRAWDA
Prokuratura, wiedząc, że szpieg zostanie oddany powinna odmówić na podstawie art. 156 k.p.k. To przepis wprowadzony w 2021 r. dla ochrony ważnego interesu państwa. Stanowi wentyl bezpieczeństwa. Dlaczego z niego nie skorzystano?
Wszystkie rzetelne media podają, że szpieg nie powinien tych informacji otrzymać. Tymczasem zabierając kopie sprawy jest w Moskwie gdzie FSB już wie w jaki sposób został rozpracowany i zna Polskie metody kontrwywiadowcze
"§ 5. Jeżeli nie zachodzi potrzeba zabezpieczenia prawidłowego toku postępowania lub ochrony ważnego interesu państwa, w toku postępowania przygotowawczego stronom, obrońcom, pełnomocnikom i przedstawicielom ustawowym udostępnia się akta, "
W tym wypadku przesłanka ochrony ważnego interesu państwa miała miejsce. Dlaczego z niej nie skorzystano???
Wyobraźmy sobie, że coś takiego miałoby miejsce w czasach gdy rządzi pis. Jakież byłoby wycie...
#polityka #sejm #afera #rosja
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@brixo: o to ci chodzi?
Z chwilą powiadomienia podejrzanego lub obrońcy o terminie końcowego zaznajomienia z materiałami postępowania przygotowawczego pokrzywdzonemu, jego pełnomocnikowi lub przedstawicielowi ustawowemu nie można odmówić udostępnienia akt, umożliwienia sporządzania odpisów lub kopii oraz wydania odpisów lub kopii.
@Nieszkodnik:
@brixo: przed procesem - czego nie rozumiesz? Rozrysuj sobie na osi czasu...
Komentarz usunięty przez autora