Aktywne Wpisy

maly_rubinek_ +31
Zauważyliście, że akcja większości polskich filmów i seriali ma miejsce w przeklętej Warszawie? Chcę zapomieć, że te miasto w ogóle istnieje, a muszę je nadal oglądać. Za jakie grzechy?
miauczar +4
Skopiuj link
Skopiuj link
Wykop.pl
Gdy chodzi o wielkie pieniądze, nie wierzę w przypadki. Elity chcą, żeby inflacja była umiarkowanie wysoka, żeby płace traciły na wartości, żeby nieruchomości były drogie, i żebyśmy byli przyspawani i uzależnieni od swojego korporacyjnego pracodawcy lub od państwa.
I teraz przychodzi najgorsze - rozliczenie tego. Dalsze drukowanie pieniędzy jest problematyczne po ostatnim wystrzale inflacji.
Kto zapłaci za ryzykowne działania korporacji, deweloperów, bankierów i inwestorów? Jak zwykle będzie to szary człowiek, moja i Twoja rodzina, moje i Twoje dzieci.
Zarabiam dobrze, mam gdzie mieszkać, temat nieruchomości mnie średnio dotyczy, ale gdy po raz kolejny widzę cyniczne zachowanie naszych rządzących, nóż mi się w kieszeni otwiera.
#nieruchomosci
@duzy_krotki: jak władza nie będzie już mogła czego wyssać z biednych to się zabiorą za tych co trochę mają. Taka natura tych na szczycie, że im nigdy mało.
pytanie tylko kiedy
@duzy_krotki: Kolego jakie dzieci xD dzieci to właśnie nie będzie i trzeba czarnoskórych z afryki importować. To jest właśnie ta cena którą płacimy już teraz.