Aktywne Wpisy
zbyszko17 +283
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
aegypius +349
Czy ten naród już totalnie zdziczał i pozbył się jakichkolwiek przejawów człowieczeństwa i rozumu?
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Wykopki: mam dość dyktatury deweloperów w Polsce
Wyjadę do Czech i tam sobie kupię tanie mieszkanie
Tymczasem #czechy :
Z drugiej strony ta mapa jakaś z d--y, bo średnia cena dla Francji dotyczy tylko największych miast a na pewno nie całego terytorium
Twoim zdaniem 4,5k euro to średnia cena z największych miast Francji?
Takie ceny są w miasteczkach 10k w Alzacji
A później piszecie takie pierdoły że Radom jest większym miastem niż Paryż ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wynika to z opisu mapy. No ale nawet jeśli to w powiatowych Bartoszycach możesz kupić deweloperskie mieszkanie za 7200 PLN/m^2.
@PiotrFr: W Deloitte takie mapki robią stażyści popędzani przez kierowników którzy musieli zresearchowac ten temat w 3h
To nawet nie o to chodzi. Problemem jest ta francuska specyfika (chyba ewenement w Europie) granic. Do porównania trzeba by zawsze brać aglomerację danego miasta, bo to odpowiada obszarowo i ludnościowo miastom w innych krajach.
Tak samo ostatnio ktoś się ze mną kłócił, że Berlin jest większy od Paryża, bo
@PfefferWerfer: kiedys w korpo siedzialem obok kolesi od jakichs powaznych analiz i consultingu. To bylo dosyc otrzezwiajace jak zobaczylem, ze te powazne analizy i consulting robia studenci poganiani przez Oskarka managera, ktory rysowalm im tylko na tablicy zielone strzalki idace w gore i tym podobne bzdety XD moja pozniejsza firma zamawiala
@Eugeniusz_Zua