Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +500
Dodałam wczoraj wpis z naszej rocznicy. I dostałam masę wiadomości od ludzi, którzy są w trakcie rozwodu bądź po rozwodzie.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
mkk141 +3
Mirki programiści 15k na rękę, jestem już zdołowany moją obecną sytuacją w logistyce i transporcie, jest martwy okres, nic się nie dzieje, wysyłam CV i kompletna cisza. Mam trochę wolnego czasu, dobrze sobie radzę z komputerami i chciałem zacząć #programowanie. 29 lvl here. Znajomi mówią, żeby zacząć od bycia testerem. Spoko, czuję, że miałbym też z tego frajdę, pytanie jednak brzmi. JAK ZACZĄĆ. Zmotywowany jestem i chętny, myślę o
#nieruchomosci #polityka
przypomnij mi kto wprowadził wcześniej ten zajebisty kredyt 2% co zniszczył rynek nieruchomości w polsce? Uśmiechnięty wtedy byłeś na pewno.
O a co to
głosowali ale sie nie cieszyli.
@Retiarius_oma
Nie. Po prostu żenujące jest śmianie sie z uśmiechniętych wyborców skoro wcześnie ci nie uśmiechnięci doprowadzili do wprowadzenie tego gowna o które teraz jest walka.
To tak jak byś się zesrał na środku pokoju, a potem wyzywał kogos od najgorszych bo chce zrobić to samo. Kto jest w tym momecie wiekszym debilem? Odpowiedz sobie sam.
@Sarza01: No przecież Pis z PO i PSL
a czyli to byl projekt pis po i psl. To ciekawe, nie wiedziałem. Daj jakieś źródło kto pracował nad projektem ustawy.
Btw mylisz pojęcia nie mogłem być uśmiechnięty, bo to atrybuty wyborcy uśmiechniętej partii niemieckiej. Prawica to ci smutni naziści, zapomniałeś? XD
A oto nasz uśmiechnięty naczelny developer:
@emasele: potrzebne źródło. I nie, nie byłem zwolennikiem kredytu 2%. Ale skoro go tak popieracie, bo Tusk popierał to nie bardzo rozumiem czemu ten brak uśmiechu przy kolejnym ulepszeniu programu Tuska: developer 21 000 000 000+
Klamiesz i patrzysz czy ktos łyknie?
Z tego co widac po tobie to jesteście patologicznymi kłamcami i tak was można określać. Nawet do swoich projektow ustaw sie nie potrafićcie przyznać. Tak sie broni pis przed jakąkolwiek odpowiedzialnością.
Ale ty wiesz ze projekty ustaw przedstawia rząd? I to sa rzadowe projekty wtedy? Czy nie rozumiesz jak to działa?
a czyli jak teraz pis poprze ten projekt kredytu 0% to bedzie pisowski kredyt 0%?
Bo mówią ze poproą, czli to pisowkis projekt. Dobrze
No wlasnie nie wiem czego nadal nie rozumiesz. ustawa o kredytcie 2% to byla incjatywa pis i to pis bierze za nia odpowiedzialność. Proste jak drut, a ja ci musze tłumaczyć
@MikiGRU: ja nie zazdroszczą prostym ludziom co mają problemy z czytaniem
@MikiGRU: no ten kłamca mnie przynajmniej jeszcze nie wydymał na nieruchomościach i inflacji, tak jak poprzedni oszuści i złodzieje.