Wpis z mikrobloga

• 1
@tom-ek12333: ja gram w zniesienia Fibonacciego ostatniej hossy (od dołka 2022) na sp500. Tam mam wsparcia narysowane.

@golomb13 Już narysowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Od dołka rosły marże i zyski firm. Przy spowolnieniu spadają marze, potem zyski, a za nimi sentyment na giełdzie. Ile wzrosła gospodarka od dołka 2022, o 5 %? Akcje spółek o 50 %? Może cały ten wzrost od dołka zostanie
Vateusz23 - @tom-ek12333: ja gram w zniesienia Fibonacciego ostatniej hossy (od dołka...

źródło: IMG_3956

Pobierz
  • Odpowiedz
@golomb13: Wtedy będę musiał. Każdy zarządza swoimi pieniędzmi i musi decydować, na co zwraca uwagę.
Giełdy mają gdzieś fundamenty. Liczy się hype i trend. Jeżeli fundamenty i zyski są zbyt dobre, a cena zbyt niska to taką spółkę ktoś kupi i zdejmie z giełdy, żeby samemu czerpać zyski. Dlaczego ktoś miałby zdejmować spółki które mają p/e powyżej 30? Nikt tego nie zrobi. Dlatego rynek zawsze wycenia wartościowe spółki z dużą
tom-ek12333 - @golomb13: Wtedy będę musiał. Każdy zarządza swoimi pieniędzmi i musi d...
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: Tak dlugo jak glupio nie sugerujesz pennystockow albo nie zniechecasz ludzi do ETFow jest ok ale ty tego nie robisz, jestes szkodnikiem po czesci tomek i mozesz sobie malowac rzecyzwistosc jak chcesz.

Juz pomijam twoje szurskie wpisy czasem, tylko ze ja to wiem, czesc uzytkownikow wie ale przychodzi ktos nowy i szerzysz swoje szkodliwe teorie.
  • Odpowiedz
@golomb13: gdybyś zrozumiał fundamenty akcji o której pisałem, to zupełnie inaczej byś na to spojrzał.
Co się przejmujesz nowymi?

Tak jak napisałem na swoim blogu- nowi powinni wchodzić kiedy BPSPX i SPXA50R są na dnie. Wtedy będą szczęśliwi i zarobieni. Obecnie to raczej ludzie zainwestowani polecają im inwestycje w ETFy bo to współgra z ich decyzjami. Naturalnie promujemy to co robimy.

18 września decyzja w sprawie stóp. Może rynek to
  • Odpowiedz