Aktywne Wpisy

#6poziomraka, cala historia.
Elo,
Jestem na półmetku radio/chemio terapii. Osoby lekarskie z radio i chemii nie mają zarzutów do wyników krwi, kontynuujemy jak dotychczas.
Samopoczucie jest jakie było, jedynie lekko niedobrze czasem się robi (ale bez rzygania), apetyt jest.
Elo,
Jestem na półmetku radio/chemio terapii. Osoby lekarskie z radio i chemii nie mają zarzutów do wyników krwi, kontynuujemy jak dotychczas.
Samopoczucie jest jakie było, jedynie lekko niedobrze czasem się robi (ale bez rzygania), apetyt jest.

źródło: PXL_20250326_065310871.MP
Pobierz
kryzysWbabilonie +45

źródło: temp_file4846317490395175694
Pobierz
Zamówiłem dziś nowego Suzuki Jimny 3D - z kombinacjami bo od Maruti Suzuki z Indii, niestety w UE jest tylko wersja ciężarowa. Jedna firma mi pomaga go sprowadzić, kwestie homologacji są dla mnie pomijalne bo to inwentarz muzealny na żółtych, mam kilka dziwnych aut.
Teraz największy absurd cena - z wszystkimi kombinacjami i kosztami 138 tysięcy, pełna opcja w kolorze który jest dostępny tylko na tamtym rynku, proszę mnie nie denerwować wiem że niedawno była za nawet w polskim salonie za 67 tysięcy ale takie mamy chore czasy. Dodatkowo w kosztach potrzebna jest pełna "modernizacja ramy/budy" bo auto jest tak wybitne że wyjeżdża z rdzą link. Doliczyć trzeba do 20 tysięcy + mody.
W europie jest sporo Jimny przerobionych na małe "G klasy" co absolutnie mi się nie podoba. Od początku bardzo spodobało mi się body od japońskiego DAMD little 5 i wiedziałem że muszę go zbudować. To chyba pewnie jeden z pierwszych tych zestawów w europie a tym bardziej w polsce. Już uzgadniam jego dostawę. Dość kontrowersyjnie bo z ostatniej małej prawdziwej terenówki zamarzyła mi się mała śmieszna bulwarówka.
Coś czuje że to głupia decyzja ale przynajmniej kupię słabe pocieszne auto z modami w cenie rocznego Wranglera ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Japończycy potrafią tworzyć kulturę swoich mark, przykład. Jeden magazyn, same mody do Jimny: https://www.pdfmagaz.in/02282014-hyper-rev-may-2024/ - doliczając cło, podatki na te części można popłynąć w kosmos ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wszystko pod ręką, kilka magazynów/czasopism i sklepów aby ten projekt finansowo nie miał żadnego sensu.
Do wewnątrz + mechanicznie mam pełną listę modów, długi temat bardzo. Zewnętrze poza tym body z obrazka poniżej, innym spojlerem dachowymi i tymi światłami nie będzie miał innych zmian.
Plany są aby ukończyć go do kwietnia 2025, główny problem to logistyka i przesyłki.
#jimnyjanek
#suzuki #jimny #suzukijimny #samochody #motoryzacja #offroad #4x4 #terenwizja #jeep
źródło: 06-1
Pobierzźródło: 119
PobierzUważam że to body to jedyne obecnie takie które pozwala pojazdowi z lat 2024 nadać ciekawy wygląd lat 80-90.
Auto ma stylistycznie oczywiście przypominać Renault 5 Turbo i moim zdaniem udało się to fantastycznie.
źródło: over_fender
PobierzWidzę że link zmienił się tylko do konta premium bez pobrania bezpłatnie, jak kogoś ciekawi ten magazyn to na PW dam link bez limitów. NIestety ciężko go kupić legalnie w europie. 202 strony z modami. Mam takich kilkanaście różnych takich folderów, listy do dziesiątek japońskich sklepów, tysiące produktów do Jimny.
źródło: Zrzut ekranu 2024-09-2 o 23.27.10
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzDAMD właśnie słynie z takiego ubierania Jimny - możesz kupić małego Defendera, G Klasę i to w kilku generacjach, Bronco i inne. Przebranie Renault 5 Turbo pojawiło się razem z przebraniem Lancia Delta Integrale.
@ImeNs I takie właśnie trzeba
źródło: screencapture-damd-co-jp-products-suzuki-2024-09-03-02_26_31
PobierzW USA bardzo popularne są mody deski "analogowej" do Chevrolet Corvette z lat 80-90, mają je idealnie rozpracowane razem z całymi platformami z otwartym źródłem do prostej adaptacji. Kilka osób razem z kompletnie nowym PCB
źródło: Syvecs
Pobierz