Aktywne Wpisy
Polejmnie +1073
Mój kierowca ubera nigdy nie ma świadomości, że wiezie zwycięzcę powiatowego konkursu plastycznego „choinka świąteczna 2001”
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
Makarela +125
Orientuje się ktoś czy da się w jakiś sposób zgłosić do Google Maps żeby ich algorytmy nie puszczały objazdów przez konkretną ulice? Mieszkam niedaleko krajowej siódemki i nagminnie jak tylko pojawi się tam lekki korek to od jakiegoś czasu na mojej ulicy (droga powiatowa, ograniczenie 50km/h) sfrustrowani kierowcy pędzą ostro calymi kolumnami, niektórzy spokojnie przekraczają 100km/h bo nawierzchnia jest nowa. Codziennie znajdujemy martwe jeże, lisy, koty itd. Dodatkowo jest to ulica która
#ukraina
Te samoloty są takie drogie? Wychodzi miliard złotych za jeden myśliwiec.
Boże
Różnica jest taka, że Polska próbowała przekraczać te wszystkie czerwone linie pomocowe od samego początku pełnoskalowej fazy wojny, które nakładały Stany czy Europa na wsparcie dla Ukrainy, a od czego zależał los Ukrainy jako bufora od Rosji. Oni chcieli dawać im tylko hełmy i ręczne wyrzutnie, czyli de facto chcieli ich zostawić na pastwę Rosji
Początkowo przecież nie miało być broni ofensywnej, więc polska postawa miała na celu przełamać ten opór wychodząc z własną inicjatywą dla przykładu.
Stany i Europa nie chciały dawać czołgów by nie prowokować pana Putina, ale mieliśmy iść do nich by zażądać, żeby dali nam nowoczesne sztuki w zamian za nasze i uzależniać od tego wysyłke cieżkiej broni, która była pilnie potrzebna XD
Zmieńcie płyte tam
W sumie nie dziwię się, człowiek z tak szeroką wiedzą o polskich negocjacjach i umowach międzynarodowych.
Ja bym na twoim miejscu uważał, USA może nie być zadowolone że będziesz sobie żył na Ukrainie - wszak masz wiesze o wszystkich kontraktach i ustaleniach Polaków, również tych z USA. O historycznych akcjach też wiesz
@ipkis123: Jak widzisz - jest nas dwóch ( ͡° ͜ʖ ͡°)