Wpis z mikrobloga

Tęsknię za czasami serwerów w fpsach gdy po czasie znało się stałych bywalców. Cykl życia gry to były 3-4 lata a nie rok. Unreal tournament, call of duty, Cs. Chyba tylko Battlefield trzyma trochę tego klimatu że serwer jest jak podwórko. Chciałbym wrócić do fps ale wszystko już wygląda inaczej. Najlepiej to bym wrócił do ut2004
#gry #fps #strzelanki #pc #grykomputerowe
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Kodrat: taa, to były czasy. pamiętam jak potrafiłem po lejbach sobie z godzinę-dwie grać na serwerze cs zombie mod i gadać z ludźmi. fajny tam był klimat, taki normalny. jak ktoś się rzucał czy wyzywał, to moderator dawał mu bana i tyle. reszta była zawsze sympatyczna i przyjazna. jedni o robocie gadali, inni o lekcjach. jak był jakiś młodszy dzieciak, to nikt go nie obrażał. sielanka. potem serwer padł i
  • Odpowiedz
@Salomonthekrol: jeszcze teraz sobie przypominam, że to dużo od ustawień zależało. przyzwyczaiłem się do tego, na którym grałem, bo miał charakterystyczne ustawienia i dodatki. na innych była inna ekonomia, nie było blokad, były inne zombiaki itp. jak się rok czy dwa lata regularnie na jednym grało, to trudno było się przenieść potem na inny. przez to że nie ma serwerów, to trudno o budowę takiej społeczności. wszyscy gramy na tym
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat w dayz masz takie serwery ze swoim forum/discord gdzie gra 100-200 os, polowa sie zna, wiekszosc gra na chillu zeby spedzic czas z ziomkami. Logujesz sie to piszesz dzien dobry itp ( )
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat: do dzisiaj lubię sobie wejść na server zombie_hunterz w CS: Source. Pamiętam czasy gimnazjalne w których całe popołudnia spędzałem na serwerach UPC i Neostrady w Enemy Territory. W takim Tremulous znałem chyba większość graczy chociaż dzisiaj już nikogo nie pamiętam.

Taki multiplayer był po prostu lepszy niż to współczesne spinanie się i niekończące staranie się o wyższe rangi i levele.
  • Odpowiedz
@Marek_Kodrat
z ziomkami katowalismy bad company 2. Jak bylismy w jednej drużynie to czyścilismy budynki jak specnaz. Najlepszy fps do gry po sieci jaki kiedykolwiek zrobiono. No dobry byl i mam sentyment.
  • Odpowiedz