Wpis z mikrobloga

temat typu kret znowu w moim życiu się pojawił, i bardzo mnie irytuje, czuje się jakbym z wiatrakami walczył, albo jakbym był wilkiem z takiej rosyjskiej bajki animowanej co za gówniaka na kasecie vhs oglądałem o Wilku i Zającu, że nu pagadi zajec a zająć to ten kret co ciągle mi ucieka, i ja nic nie mogę zrobić, i frustruje mnie ta sytuacja cała delikatnie, myślę nad zamówieniem kilku gruszek betonu z pompą, i zalaniu podwórka całego betonem, bo ten trawnik w połączeniu z kretem to nie ma sensu żadnego
muszę na spokojnie napić się wódki i sobie to wszystko przekminić teraz, bo sam nie wiem co mam zrobić, a jak nie wiem co mam zrobić to lubię się dowiedzieć, a jak się napiję wódki to zawsze jestem kreatywny bardzo i radykalny w działaniu i nic mnie nie powstrzyma
KRET NU PAGADI
z fartem
#oswiadczenie
Hissis - temat typu kret znowu w moim życiu się pojawił, i bardzo mnie irytuje, czuje...

źródło: m0stXWOtebK7puIWIPzsMcI5Epe

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hissis: Jak chodzi o walkę z kretami, to ja mógłbym już doktorat napisać. Ogólnie jak chcesz odstraszać, to tylko karbid. Jakieś domestosy, śledzie czy skórki z cytryny między bajki można włożyć, nie zadziałają. Tak samo trutki - kret niczego nie zeżre, truć można gryzonie takie jak nornice czy karczowniki. Kreta można natomiast z powodzeniem złapać. Kup sobie pułapkę rurkową z zapadkami, tak zwaną żywołapkę. Do złapania kreta potrzeba trochę wprawy,
  • Odpowiedz
  • 1
@parabambara: no to już wolałbym to betonem zalać wszystko, jak nawet nie wiadomo czy ta siiatka to działa czy nie, zresztą tu już trawnik jest elegancki, i sporo infrastrutktury podziemnej typu jakieś kanalizacje, drenaże i inne cuda wianki
z fartem
  • Odpowiedz
  • 0
@troloslaw: kupiłem wczoraj podobne urządzenia, ale chyba to za słabe akumulatory ma, albo się nie naładowało zbyt dobrze wczoraj, bo dzisiaj już nie słyszę, żeby piszczało i są nowe kretowiska
z fartem
  • Odpowiedz