Aktywne Wpisy
xEm +7
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Mega_Smieszek +107
Wynająłem i oddałem busa, a gość dzwoni po dwóch tygodniach, że mam oddać tysiaka za malowanie zderzaka, bo powstała jakaś rysa XD
Mireczki, potrzebuję Waszej #pomocy . Wynająłem na tydzień busa na wakacje. Miałem oddać go brudnego, specjalnie gość liczył stówę więcej na mycie. Później go zdałem, gość odebrał kluczyki i niby wszystko w porządku.
Zadzwonił następnego dnia, że niby jakaś duża rysa jest na zderzaku i musi to lakiernik oglądnąć. Po dwóch tygodniach znowu dzwoni, tym razem, że był u dwóch, jeden wycenił na 2.5k, a drugi "zaledwie" na 1k i mam to dodatkowo oddać.
Zero dokumentacji wcześniejszej jak bus wyglądał. Gość odebrał o 12 w samo południe, a nie o drugiej w nocy - powinno być wszystko widać. Mam oddawać te pieniądze? Chyba powinien sobie na miejscu wszystko sprawdzić. A co się mogło zdarzyć do dnia następnego, albo przez te dwa tygodnie?
Nie robiłem zdjęć całego samochodu po wypożyczeniu, takich rzeczy w umowie nie było. Chłop pieniąze chce wyłudzić?
#kiciochpyta #wynajemsamochodu #pomoc #pytanie #pytaniedoeksperta
Ostatnio wynająłem busa z jakiejś wiochy i przywaliłem górnym tylnym rogiem w elewację. Na ziemi więcej leżało szpachli niż tynku ze ściany XD Oddając tego busa, od razu się przyznałem do tego. Chłop tak patrzył i patrzył i nagle wyskakuje, że 400zł będzie to kosztować, bo w sumie całe auto to jedna wielka szpachla, a moja szkoda to 2h roboty
#!$%@?ło Cię? Ja Ci powiem wyślij mi tysiaka, to też to zrobisz?
@wujekwichura:
@Ligniperdus: no niby tak, ale jak wynajmowałem jakieś porządne auta w dobrych wypożyczalniach to komisyjnie chłop robił foty przed wydaniem auta, ale sugerował żebym sam też sobie zrobił. OP był u jakiegoś frajera najwidoczniej.
@Edward_Kalmanawardze_666: Ahhh klasyczne szkodowe 4 stówki zapomnienia, jak to dobrze, że tutaj inflacja nie uderzyła.
4 stówki to od lat była taka klasyczna kwota "za element" ale pod warunkiem, że się go nie będzie naprawiać xD
Jak ktoś mi obił gruza to proponowałem 4 stówki i zawsze dostawałem, jak ja obiłem to wyciągałem 4 stówki i zawsze ktoś wziął i machnął ręką.
Z 4 stówkami nie chodzi o to żeby liczyć realne koszta tylko żeby machnąć