Wpis z mikrobloga

• 0
moze takie zaokraglone beda jednak przyjemniejsze?

@KwasneJablko: Coś w tym jest, zwrócę uwagę.

w sumie ten na twoim zdjeciu ma 2,5m

No właśnie nie ma wielkiego wyboru gdy chce się w miarę tani blat minimum 2m. A jak się chce kompletne biurko to już kompletna klapa, 160 no może 180cm to max w sklepach.
  • Odpowiedz
@L3gion: imho kiepski pomysł. 60cm głębokości to za mało do komfortowej pracy. Optimum to 80cm. Polecam poszukać firmy stolarskiej - ja mogę jedną polecić za rozsądną kasę - zrobili mi blat 180x80cm z zaokrągleniami, kolorem i laminowaniem tak jak sobie życzyłem, i nie wyszło drogo. Dodatkowo zrobili mi nadstawkę na biurko wg mojego projektu pod monitowy
  • Odpowiedz
@L3gion: Potwierdzam to, co napisał użytownik wyżej. Miałem duże biurko, a w czasie remontu zmieniłem je na blat kuchenny z IKEI - od tamtego czasu minęło już 8 miesięcy i do tej pory się nie przyzwyczaiłem - 60 cm głębokości to stanowczo zbyt mało do pracy. Będę go wymieniał na inny.
  • Odpowiedz
No właśnie nie ma wielkiego wyboru gdy chce się w miarę tani blat minimum 2m. A jak się chce kompletne biurko to już kompletna klapa, 160 no może 180cm to max w sklepach.

@L3gion: mi w UK 2 lata temu normalnie udało się w Ikei kupić biurko 2m (top Lagkapten 200x60 + noga Adils + 2 kontenerki Alex) za łącznie 105GBP. I z tego co widzę na stronie nadal jest.
  • Odpowiedz
@L3gion: gdybyś się zdecydował, 2 rzeczy które warto wiedzieć przez zakupem:
1. Blat jest dość miękki więc odpadają m.in. szczękowe uchwyty VESA na monitor. Wyłącznie przelotowe lub naścienne.
2. Na krawędzi blatu gdzie opiera się ręce, po roku-dwóch pojawiają się odpryski laminatu. Nic wielkiego ale warto wiedzieć zawczasu.

Ugułem całkiem fajny mebel jeśli ocenia się go przez pryzmat ceny. Ja wydanych pieniędzy nie żałuję, służy dobrze.
  • Odpowiedz