Wpis z mikrobloga

Jeśli chodzi o całą #ekologia to jeżeli rząd chciałby wprowadzić coś naprawdę pożytecznego to powinno się zmusić sklepy ustawa że jeżeli ma ona aplikację powinna być obowiązkowa opcja e paragonu w aplikacji tak aby nie dostawać jej fizycznie

Bo potem jest taka patologia jak #biedronka i paragony na metr (wiem mają oni już opcję e paragonu lecz nie każda kasa „umie” go nie wydać plus moglbyc zakaz jakiś śmieci dodawanych które i tak każdy wyrzuca)

Tak naprawdę jeden z nielicznych i fajnych rzeczy które naprawdę by mogły wpłynąć na ekologię

#lidl #bekazpisu #polityka #sejm #zakupy #pieniadze #ankieta #wykop #gownowpis

E paragony powinny być obowiązkiem sklepów w aplikacjach?

• Tak 56.3% (18)
  • Nie 43.8% (14)

Oddanych głosów: 32

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Herato: lepiej ogólnie zakaz reklam bez zgody, opcja najbardziej eko. Żeby wydrukować reklamy na paragonie musieliby najpierw uzyskać zgodę.
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: wciskanie na siłę śmieci każdemu bez zgody to nie wolność tylko bezczelność, z jakiej racji mam darmowo utylizować śmieci, których absolutnie nie chcę, dotyczy to tak samo skrzynki pocztowej oraz e-mail. Pytanie o zgodę zapewnia wolność, nic nie jest zakazane, jak odbiorca zechce wziąć reklamę, to można dać.
  • Odpowiedz