Aktywne Wpisy
ProstolinijnyW +13
Pomocy, dziś zobaczyłem na Instagramie takie zdjęcie. Czy ktoś mi może wytłumaczyć w jaki sposób jest to możliwe? Wydaje mi się że to zdjęcie to fejk
#gotujzwykopem #kiciochpyta
#gotujzwykopem #kiciochpyta
Filippa +63
Rynek gier jest spaczony całkowicie kapitalizmem.
Weźmy pod lupę Sony, który wydaje absolutnie g---o remastery gier, które mają 5 lat lub krócej, nie różni się to oczywiście niczym, gry są praktycznie takie same.
I jak wydają remastera to oczywiście kasują ze swojego sklepu starą wersję (jak teraz Horizona) więc jak nie masz starej wersji to musisz kupić grę znowu za 200 złotych, która nie różni się w większości niczym.
I
Weźmy pod lupę Sony, który wydaje absolutnie g---o remastery gier, które mają 5 lat lub krócej, nie różni się to oczywiście niczym, gry są praktycznie takie same.
I jak wydają remastera to oczywiście kasują ze swojego sklepu starą wersję (jak teraz Horizona) więc jak nie masz starej wersji to musisz kupić grę znowu za 200 złotych, która nie różni się w większości niczym.
I
Za poprzedni miesiąc każdy został okradziony na blisko 1% czasu pracy. Jeżeli nie dostanie podwyżki za cały rok to ponad 10% (blisko 1% przybywa regularnie co miesiąc).
Praca najemna w takim systemie nie ma sensu długoterminowo. Potem ludzie się dziwią, że dokształcają się, nabywają nowe umiejętności, zmieniają pracę, a jedyne co są w stanie uzyskać to większą zdolność kredytowa na klitkę.
#nieruchomosci #ekonomia #nbp #praca
Wtedy masz to samo + odsetki, które płacisz bankowi, a przyrost majątku i tak jest fikcyjny.
No nie licząc kogoś kto trafił w dołek i się zalewarował np. w 2014 - 2016.
A w zasadzie nie tyle odsetki co marże, bo sam WIBOR będzie pokrywał inflację z delikatną nawiązką, ale to realnie. Jak będziesz nadplacał to jesteś w stanie na tym wyjść realnie na zero (albo mniejszy minus, a nawet na plus, zależy od struktury nadpłat)
W Twoim wpisie natomiast podaż pieniądza się zwiększa, więc inflacja rośnie, ale zarobki również, więc wychodzisz
@pysznewpierdalator:
Teoretycznie tak, ale na zero wychodzi czołówka specjalistów (lekarze, TOP kilka procent inż. i IT), która może sobie pozwolić na ciągłą zmianę pracy. A też nie do końca bo żeby wyjść na zero powinni mieć stawkę kompensowaną co miesiąc z wyprzedzeniem.