@Cinzano: przepis pochodzi z książki Dietojarska kuchnia żydowska Fani Lewando
Już robiłem z niego 3 razy, ale z połowy porcji. Wychodzi fajnie, nawet dodawałem namoczonych rodzynek. Na pół kilo mąki dawałem dwa jajka i 150 ml wody. Reszta składników na pół z przepisu. Piekłem też jedną dużą chałka z tego zamiast 2 mniejszych. Z podanej ilości cukru nie wychodzi słodka.
#powodz twarze nieskalane myśleniem XD I niech nikt nie pisze że obawiali się niskich odszkodowań. Hasła są jasne, żadnych zbiorników nigdzie w Kotlinie Kłodzkiej! Nie ma nigdzie haseł "chcemy godnych odszkodowań lub nowych domów"
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska
Już robiłem z niego 3 razy, ale z połowy porcji. Wychodzi fajnie, nawet dodawałem namoczonych rodzynek. Na pół kilo mąki dawałem dwa jajka i 150 ml wody. Reszta składników na pół z przepisu. Piekłem też jedną dużą chałka z tego zamiast 2 mniejszych. Z podanej ilości cukru nie wychodzi słodka.